Most már hivatalosan is beköszöntött a nyár, legalábbis a hőmérők higanyszála egyre feljebb és feljebb merészkedik. A rekkenő hőségben tutira neked is alig van étvágyad, ilyenkor az egyszerű, gyors, könnyed ételek élveznek előnyt. A forróságban éppen ezért lehet remek választás a tészta. Most egy 15 perces tésztasalátát hoztunk neked, ami az olaszok egyik kedvence, és ami téged is garantáltan levesz majd a lábadról, mind a 10 ujjad megnyalod majd utána, ezt megígérhetjük. 

Hozzávalók 4 adaghoz 

  • 300 gramm cukkini
  • 200 gramm gomba
  • 200 gramm grillezett sajt 
  • 6 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál antipasti fűszerkeverék
  • Cukor
  • 4 evőkanál fehérborecet
  • 1 szál menta
  • 220 gramm orsótészta 

Elkészítés 

Először mosd meg a cukkinit, majd pedig hosszában vágd félbe, ezután pedig átlósan vágd kb. 5 mm-es szeletekre. Ha ezzel megvagy, akkor tisztítsd meg a gombát, amit aztán vágj félbe vagy negyedekbe. A grillezett sajtot 2-3 cm-es darabokra vágd, majd ha mindez kész, akkor mehetnek a serpenyőbe a zöldségek és a grillsajt. 2 evőkanál olívaolajon, közepes lángon süsd őket 5 percig, addig amíg aranybarna nem lesz minden, de vigyázz, ne süsd túl. Ezután jöhet az antipasti fűszerkeverék, egy kevés só, majd mielőtt kész lenne egy csipet cukrot is kaphat. A cukrot hagyd felolvadni, kicsit karamellizálódni.

Tálalás 

Ha minden megvan, akkor húzd le a tűzről, öntsd le az egészet 4 evőkanál ecettel, aztán várj egy kicsit és mehet hozzá a 4 evőkanál víz és a 4 evőkanál olívaolaj. Végezetül keverj hozzá mentát és már tálalhatod is tésztával. Apropó tészta: ehhez az ételhez a legjobabn az orsótészta illik, ami cirka 10 perc alatt megfő forró vízben. Ha a tésztasalátát nem szeretnéd forrón tálalni, akkor egy fél órára tedd be a hűtőbe. Jó étvágyat! 😍

(via)