A Google Street View nemcsak nagy segítség, de remek szórakozás is lehet. Néha egészen megdöbbentő felvételeket készítenek az autók, amelyek aztán évekig ott maradnak a felületen.

Gyilkost fotózott a Google

Van olyan is, hogy ennél sokkal nemesebb célt szolgálnak a képek, nem ritka, hogy rejtélyes bűnügyeket oldanak meg. Hatalmas segítség a rendőrök számára is a Google Street View, amelyen most éppen egy sorozatgyilkost láttak.

Rex Heuermannt 11 gyilkossággal vádolják, és őt tartják a hírhedt Gilgo Beach-i sorozatgyilkosnak. Egy ideig senki nem tudta, hogy hol találhatják meg, ám tavaly a Google Street View lefotózta, amint Manhattenben a keleti 36. utcában, éppen egy ismeretlen nővel beszélget.

A netezők szerint nagyon ijesztő, hogy a mellette elhaladó New-York-iak nem is sejtik, hogy egy olyan férfi mellett vannak, aki több mint 10 nő életét is kiolthatta.

Tagad mindent

A férfi egyébként nem vallja magát bűnösnek, és tagadja az összes gyilkosságot. Pedig a rendőrség a múlt héten is egy sor bizonyítékot tárt fel ellene, és hozzá vezetnek vissza a terhelő telefonhívások, valamint a DNS nyomok is.

A rendőrség szerint az sem kizárt, hogy nem mind a 11 gyilkosságért felel ő, az azonban biztos, hogy ebből 7-nél már bizonyították a vele való kapcsolatot, és ő az első számú gyanúsított.

via