Hogyan mutatnád be magad pár mondatban az olvasóinknak?

Zenész vagyok, dalszerző, jelenleg szóló énekes-gitárosként járom a világot és ahol csak lehet zenélek. Már vagy harmadik éve, hogy elkezdtem dalokat írni, most pedig az első albumom is megjelent. Az egyik nagyon kedves barátommal, Fésűs Ádám producerrel dolgoztunk együtt a „Látom már” című lemezen, akivel szuper szimbiózisban tudtunk dolgozni. Két elhivatott fiatal srác, akik a pályájuk elején járnak...Abszolút motiváló volt a közös munka.

Mindig is tudtad, hogy zenével szeretnél foglalkozni? Mik az első emlékeid, hogyan indultál el ezen a pályán?

Gyermekkorom óta a zenének élek, egy zenész dinasztia részeként csöppentem bele ebbe a varázslatos világba és azóta már szerencsésen a hivatássommá is vált, mindig is egyértelmű volt számomra, hogy egyszer színpadon fogok állni. Gyerekkoromban körbevettek a jobbnál jobb zenészek és nagy nevek. Apu a Jazz klubbokon keresztül, egészen a stadion koncertek backstage-ébe juttatott, így hamar megismerkedtem a szakma rejtelmeivel. Leírhatatlan élmény volt látni, hallani és érezni a több ezer ember jelenlétét és velük együtt rezdülni, óriási álmom, hogy egyszer én is eljutssak ideáig.

Miből meríted az inspirációt az alkotásodhoz?

Abszolút az érzelmekből és az ehhez kapcsolódó élményekből. Bármi és bárki meg tud ihletni, és egyszer csak azon kapom magam, hogy gitárt ragadok és magától jön is hozzá azonnal a gondolat, a szöveg.

A dalaid fókuszában legfőképp a szerelem áll, miért gondolod ilyen fontosnak ezt a témát, mi az üzeneted ezzel?
A szerelem mint olyan az életünkben nagy hangsúllyal van jelen és értékesebbnél értékesebb pillanatokat élünk át ekkor, amelyek mély nyomot hagynak bennünk. A rózsaszín ködtől, a tartalmasabb időtöltésen át, a szerencsésebbeknek egészen a kiteljesedésig. Azt gondolom, hogy nagyon fontos az, hogy ha valakivel találkozunk és igazán megtetszik nekünk, beleszeretünk, akkor éljünk azzal a lehetőséggel, hogy nem hagyjuk elveszni, ellaposodni az egymás iránti vonzalmunkat és érzéseinket. Sokszor észre sem vesszük és nem értékeljük igazán azt, amink van, nem értékeljük a párunkat a kapcsolatunkat, önző módon hibát hibára halmozunk és egyszer csak azon kapjuk magunkat, hogy tönkretettünk mindent, és elveszítettük a számunkra legfontosabb embert. Sajnos én is elkövettem már jó néhány hibát az életemben, amit azóta is bánok. Remélem mikor meghallgatják a dalomat mások, rájönnek a szerelem fontosságára és nem hagyják elveszni azt. Szerintem iszonyatosan fontos az, hogy egy kapcsolatban (legyen szó baráti vagy párkapcsolatról), figyeljünk oda és gondoskodjunk a másikról... nem mindig magától értetődő a szeretet, folyamatosan tennünk kell érte és egymásért.

A „Látom már” c. videóklipped egy szerelmi sztorit mutat be, felvezetve egy kapcsolat legfontosabb mérföldköveit az ismerkedéstől kezdve a hazasságon át a szomorú vég pillanatáig. Milyen érzésekből és gondolatokból építkeztél a dal megírása, majd a videó elkésztése során?

Ahogy korábban is említettem, igen, nekem is vannak rossz tapasztalataim, amik megihlették ezt a dalt. A Látom már c. dal röviden és tömören arról szól, hogy amennyiben a szerelmet és/vagy azt a valakit megtaláljuk, aki kiegészít minket és akivel kiteljesedhetünk egy egészen más világ nyílik meg előttünk, ami egy varázslatos világ, ne hagyjuk elveszni.

Mit üzensz az embereknek a zenéddel?
Eddigi dalaimat a szabadság, szerelem és a természettel való kapcsolódás ihlette, minderre vigyáznunk kell és legfőképpen megélni mindezt, minden napunk, minden pillanatát. A jövőben szeretnék más témákkal is foglalkozni adott dalokon belül, így az üzenet, mint ahogyan az inspiráció is változik.

Téged milyen alkotók inspirálnak, melyik az a három dal, amit mostanában megállás nélkül hallgatsz?

Charlie, Michael Jackson, Beatles, Beck Zoli... csak pár név a sok közül, akik a példaképeim zenei színtéren, de édesapám Fekete István trombitaművész az egyik legnagyobb inspiráció az életem során. Vannak dalok, amik mindig időről-időre visszatérnek, de minden nap igyekszem új dalokkal és esetlegesen új stílussal és formációkkal megismerkedni. Alkotóként nagyon fontos, hogy figyelemmel kísérjük a változásokat, mind a zenében, mind pedig az életben. A 50 ways to leave your lover c. dalt nagyon szeretem Paul Simon-tól, az egy egészen különleges dal. Szeretem a formabontó alkotásokat, Billie Eillish és a testvére, Finneas ilyen szempontból elég nagy példaképek lettek számomra. Dady Freyr pedig egy hatalmas külföldi új kedvencem.

Mik a terveid a közeljövőben, min dolgozol mostanában?

Most a lemezbemutató koncertek szervezésén van a legfőbb hangsúly, jelenleg csak erre koncentrálok. Hosszú távú terveim között pedig egyértelműen az áll, hogy minél több emberrel tudjam megismertetni a zenémet és hogy minél több koncertet tudjak adni, a legnagyobb álmom pedig az, hogy egyszer fesztivál színpadon is állhassak.

Ne maradj le a klippről!