Persze abban nem hiszünk, hogy szanaszét szerkesztett fotókkal kellene hódítanod a közösségi oldalakon, de képeket nyugodtan utómunkázhatod egy kicsit, egészséges határokon belül. Hiszen gondolj csak bele, a profi fotósok is szerkesztik a képeket, így te is belenyúlhatsz itt-ott abba, amit mondjuk szeretnél kiposztolni az Instagramra. Csak arra ügyelj, hogy ne ess túlzásba, hiszen, aki személyesen is ismer, az pontosan tudni fogja, hogy amit a neten mutatsz az nem valóság. A képszerkesztő appok csodás segítséget nyújthatnak neked, ha szeretnéd egy kicsit élénkebbé tenni a színeket vagy javítani a fényerőt, de ne ezeknek a progiknak a segítségével akard eltüntetni mondjuk a plusz kilókat. Arra ott az edzőterem. 😃 Most mutatunk neked 3 olyan appot, amit tutira te is imádni fogsz. 

VSCO

A VSCO egy minimalista közösségi platform, ahol akár meg is oszthatod, azokat a tartalmakat, amiket létrehoztál. Viszont arra is van lehetőséged, hogy kizárólag a képszerkesztő funkcióját használd. Az alkalmazáson belül nagyjából 20 ingyenes téma közül tudsz válogatni, továbbá a fényerőt, a telítettséget és a kontrasztot is variálhatod. Persze az alkalmazásnak van fizetős része is, szóval, ha nem csak a saját szórakoztatásodra készíted a képeket, hanem mondjuk tartalomgyártó vagy, akkor érdemes lehet csekkolni, mennyibe is kerül az előfizetés. Sima, hétköznapi felhasználásra azonban tökéletes opció a free megoldás, hidd el, a végeredmény minden tekintetben pazar lesz. 

Photoshop Express 

Ez a fotószerkesztő alkalmazás a haladóbb felhasználók számára készült, ha viszont ismered a Photoshopot, akkor ennek a kezelése is gyerekjáték lesz a számodra. Persze kezdőként sem kell tőle feltétlenül félned, bátran kísérletezz vele, ha szimpatikus. A Photoshop Express kifejezetten mobileszközön való használatra készül, funkiói között pedig megtalálható a retusálás, a javítás és számos egyéb menő cucc, például matricák közül is tudsz válogatni. Az alkalmazás ingyenes letölthető és alkalmazható, de nyilván ebből is van prémium verzió, ami még több lehetőséget kínál a számodra. 

Snapseed 

Bevalljuk, nekünk ez az egyik kedvencünk. Ugyanis ez az applikáció tényleg kb. mindent is tud, ráadásul a fotókon túl videókat is tudsz vele szerkeszteni. A használata végtelenül egyszerű, ami pedig a legjobb az egészben, hogy full ingyenes, szóval idegesítő reklámokat sem fog neked bedobálni. Csodás szűrök között tudsz válogatni, állíthatod a fényerőt és a kontrasztot, de egy kattintással a elhomályosíthatod a hátteret vagy vintage hangulatúvá varázsolhatod a fotód. Próbáld ki, imádni fogod! 

(via)