Imádod a forró csokit, de belevinnél egy kis extrát? Akkor van egy szuper jó hírünk a számodra, mert ezzel a nutellával megspékelt recepettel minden álmod valóra válik. Ez az ital konkrétan az édességimádókat a mennyországba kalauzolja egy bögrén keresztül, ha pedig a tetejére egy kis mályvacukrot is teszel, akkor még istenibb lesz az az amúgy is pazar ízémény. Az elkészítése nagyon egyszerű, pikk-pakk megvan, szóval utána már nincs is más dolgod, mint kényelembe helyezni magad a kanapén és élvezni a csokoládés mámort. 

Hozzávalók 4 adaghoz 

  • 4 csésze alacsony zsírtartalmú tej (lehet laktózmentes vagy növényi is) 
  • 2 evőkanál nutella 
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor 
  • 2 evőkanál cukor (elhagyható) 

Elkészítés 

A tejet melegítsd fel egy edényben. Célszerű közepes lángon, folyamatos kevergetés mellett csinálni, nehogy odakapjon. Amikor már finoman gőzölög, add hozzá a nutellát, a kakóport és a cukrot, majd keverd addig az egészet, míg minden szépen fel nem oldódik. Folyamatos keverés mellett enyhén forrald fel, ha pedig kész, akkor porciózd bögrékbe, a tetejét pedig diszítsd mályvacukorral vagy tejszínhabbal. Ugye mennyire egyszerű? Szóval irány a konyha, mert ha még nem kóstoltad ezt a nutellás finomságot, akkor itt az ideje, hogy ezt azonnal pótold. 😉

Akár egész évben 

A Nutellás forró csoki bár a legjobban a lusta, téli, bekuckózos estékhez passzol, de mivel tényleg hihetetlenül finom, semmi nem zárja ki, hogy máskor is elkészítsd. Persze egy meleg, nyári napon lehet nem vágysz forró italra, de egy kis fagyival megspékelve máris hűsítő finomság készíthető belőle. Szóval mentsd el ezt a receptet és kapd elő jövő nyáron, ha éppen valami édességre vágysz. Apropó, arról se feledkezz meg, hogy a forró csoki mellé süti is dukál, szóval itt van pár könnyen elkészíthető receptünk, ami ideális lehet a forró csokid mellé. 

(via)