A luxus divatmárkák nevének kiejtése sokak számára fejtörést okoz, ami talán azért nem annyira furcsa, mert főleg olasz és francia szavak inspirálták őket. Viszont a helyzet az, hogy a leghétköznapibb márkák nevét sem ejtik sokan jól. Gondoltad volna, hogy például a Nutella vagy az éppen az Ikea kiejtése korántsem úgy van, ahogy most gondolod? Visszük a balhét, mi is rosszul tudtuk ám. 😀

Milliók tudják rosszul 

A népszerűségük ellenére rengeteg olyan híres és egyébént hétköznapi márka van a piacon, aminek a nevét milliók ejtik ki rosszul. Kicsit olyan ez, mint a szájról szájra terjedő mesék vagy legendák: egyszer valaki elkezdte, azóta pedig helytelenül épült be a köztudatba. Nyugi, ne izgulj, ettől nem leszel egyébként több vagy kevesebb és kinevetni sem fog senki. Mindenesetre mi most hoztunk neked egy szép kis listát, amin a fentebb említett Nutellán és Ikeán túl olyan márkák helyes kiejtésével is találkozhatsz, mint az Adidas, az Estée Lauder, a Ferrero Rocher vagy éppen a Huawei. 

Íme

Van még egy pár 

A legelfogadottabb 

A fenti lista kapcsán annyit fontos megemlíteni, az összeállítás a leggyakrabban elfogadtott kiejtést tartalmazza, éppen ezért akadhatnak benne egymásnak ellentmondó információk is. Annyi viszont tuti, hogy nekünk ez hatalmas segítség volt, a Zara helyes kiejtésénél pedig hősiesen bevalljuk, egy világ omlott össze bennünk, de a Xiaomi-val is még idő lesz mire teljesen megbarátkozunk. Neked melyik volt a legdöbbenetesebb felfedezés a listáról? 

(via)