Egy isteni olasz tésztával bárkit le lehet venni a lábáról, de ha ezt a Merry Me Pastát készíted el, garantáljuk, hogy aki megkóstolja, azonnal beléd szeret. Szóval vigyázz, kivel osztod meg a végeredményt! 🤣😉

Merry Me Pasta recept

A nevét a Merry Me csirkéről kapta, ami 2023-ban a legkeresettebb receptek között volt a Google szerint. Azért így nevezték el, mert annyira isteni, hogy ha egy pasi megkóstolja, azonnal szerelembe esik. Oké, talán nem ér fel egy szerelmi bájitallal, de az biztos, hogy a kiszemelted odalesz a főzőtudományodért.

2024-ben viszont megérkezett a továbbfejlesztett verzió, ami ha lehetséges, még mennyeibb! Mutatjuk is, hogyan készítsd el a Merry Me tésztát.

Hozzávalók:
  • 1 csomag rigatoni (de választhatsz más tésztát is)
  • 1 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 3 gerezd fokhagyma, finomra vágva
  • 1 evőkanál friss kakukkfűlevél
  • 1/2 teáskanál zúzott pirospaprika pehely
  • 1/2 bögre apróra vágott szárított paradicsom
  • 3/4 bögre tejszín
  • 3/4 bögre csirke- vagy zöldségalaplé
  • 1/2 bögre finomra reszelt parmezán, plusz a tálaláshoz
  • Só, frissen őrölt fekete bors
  • Tépett friss bazsalikom, tálaláshoz
Elkészítés:
  • Egy nagy fazék forrásban lévő sós vízben főzd a tésztát al dentére. Tegyél félre belőle 1/2 csésze tésztavizet, majd szűrd le.
  • Közben egy nagy, magas oldalú serpenyőben közepes lángon hevíts olajat. Add hozzá a fokhagymát, a kakukkfüvet és a pirospaprikát, kevergetve pirítsd illatozásig (körülbelül 1 perc). Mehet bele a paradicsom, majd lassan öntsd hozzá a tejszínt és az alaplevet. Amikor ismét felforr, szórd bele a parmezánt, és kevergessd, amíg a sajt megolvad és a szósz sűrűsödni kezd (körülbelül 5 perc). Ízesítsd sóval és fekete borssal.
  • Most mehet bele a tészta és 1/4 csésze a félretett tésztavízből. Folyamatos kevergetés mellett főzd még 2-3 percig. Ha szükséges, hozzáöntheted a maradék főzővizet is.
  • Tálald friss bazsalikommal és parmezánnal.

Via