Egy kocsi vásárlásánál sok mindent figyelembe kell venni. A legfontosabb az ár, a márka, a modell és persze az állapot. De valószínűleg döntő tényező lesz az autó színe is! 

Egy színpszichológus, Sophie Dearman szerint a választott színű autó valójában sokat elárul a tulajdonosa személyiségéről

Minden szín mögött pszichológiai üzenet áll. Bár nem mindenki törekszik hatalomra, aki fekete autót veszet, és nem minden piros kocsi tulajdonosa lázadó, azért a választásunk gyakran tükrözi a preferenciáinkat, értékeinket, személyiségünket

– magyarázza a pszichológus.

Mit árul el valójában az autód színe rólad?

Fekete

Elegancia, kifinomultság és az időtlen vonzerő jellemez. Szereted a tekintélyt parancsoló, erős, domináns, de nem túl feltűnő dolgokat. Szeretsz irányítani, és utálod elveszíteni a kontrollt.

Fehér

A tisztaság, az egyszerűség és az optimizmus a főbb jellemzőid. Rajongsz a modern, trendi dolgokért, a technikai újításokért. Progresszív és innovatív gondolkodás jellemez.

Szürke/Ezüst

Praktikus, felelősségteljes, megbízható, illetve visszafogott személyiségre utal. Nagyon elfoglalt vagy, folyamatosan rohansz, így a funkciót és a kényelmet helyezed előtérbe a szépséggel szemben.

Piros

Merész választás, ami energiát és szenvedélyt sugároz. Dinamikus, pörgős, kissé öntörvényű, pimasz és lázadó vagy, aki szeret kitűnni a tömegből. Valószínűleg különösen fontos számodra a szexualitás.

Kék

Ha kék autód van, minden bizonnyal békés, nyugodt, kiegyensúlyozott és stabil vagy lelkileg. Emellett tudatosság, és bizonyos szempontból hagyománytisztelő értékrend jellemez. Szereted a jól bevált dolgokat a kísérletezés helyett.

Zöld

Valószínűleg a természet szerelmese vagy, aki szem előtt tartja a környezete érdekeit, jövőjét. Harmónia és kiegyensúlyozottság, illetve a tudatosság jellemző rád.

Narancs/Sárga/pink

Különleges autószínek, így ha te is ezt választottad, valószínűleg kicsit különc vagy, de végtelenül pozitív, vidám és optimista a személyiséged. Kiváló a humorod, imádsz szórakoztatni, nagy társaságban lenni.

Via