A pszichológusok egyik első módszere a páciensük megismerésére, hogy egy személyiségteszt segítségével feltérképezik az illető legfontosabb tulajdonságait.

Ezek többsége általában valamilyen képhez kapcsolódik, a vizsgált személynek pedig azt kell megmondania, hogy mit fedez fel elsőként a képen. Ez egy bevett gyakorlat, ami nagyban segítheti a terápiát.

De nem ez az egyetlen módszer, ugyanis a belső tulajdonságainkról a szokásaink is árulkodhatnak, akár még az olyan egyszerű és mindennapi cselekedetek is, mint a telefonhasználat. Gondoltad volna például, hogy mennyire fontos, hogyan zárod le a telefonod?

Személyiségteszt a mobiloddal

Mindenkinek fontos a biztonság, különösen akkor, ha egy olyan lényeges eszközről van szó, mint a mobilja. Még a titkos személyiségjegyeidről is nagyon sokat elárulhat az, hogy milyen képernyőzárat használsz.

Nézd meg, te melyik típusba tartozol!

Pontokból álló minta

Ha a telefonod feloldását egy előre meghatározott minta berajzolásával teszed lehetővé, azt jelenti, hogy egy kifejezetten kreatív, ugyanakkor gyakorlatias személy vagy. Olyan lehetőségeket keresel az élet minden területén, ahol kamatoztathatod a tudásod és a képességeid. Rugalmas vagy és szeretsz megismerkedni bármilyen újdonsággal. Az extrovertált személyiséged nagy önbizalommal párosul.

PIN-kód

A klasszikus módszert választottad? Akkor egy precíz és pontos személyiség vagy, akinek a szervezettség és a biztonság nagyon fontos az élete minden területén. Nagy önuralmad van, és inkább introvertált, megfontolt és óvatos személy vagy. Nem nyílsz meg könnyen, és szereted a kezedben tartani az irányítást. Néha viszont fontos lenne, hogy lazíts egy kicsit!

szemelyisegteszt-cosmopolitan.hu
Forrás: Shutterstock

Ujjlenyomat-leolvasó

Ezt az egészen egyedi feloldási módot azok választják, akiknek hatalmas önbizalma van. Mindig a figyelem középpontjában állsz, igazi társasági ember vagy, aki pontosan tisztában van a nélkülözhetetlenségével. Kihasználsz a technika és az élet adta minden kényelmi lehetőséget, de néha érdemes a felszín alatt keresned a valóban fontos dolgokat.

via