Nagy volt a meglepetés a Tennessee állambeli Limestone-ban található Brights Zoo-ban, amikor megszületett a legkisebb zsiráf bébi. 

Ilyen zsiráfot még ők sem láttak

A személyzet megdöbbent, amikor a legkisebb zsiráf foltos bunda nélkül született meg, ezzel pedig világszinten is nagyon különlegesnek és ritkának számít.  

Ezek után még fontosabb volt a névkérdés, és az állatkert dolgozói egy nagyon különleges nevet találtak a folt nélküli zsiráfnak. A döntésbe bevonták a látogatókat is, akiktől szintén várták a kreatív ötleteket. 

A nevének is különleges jelentése van

A közönségszavazásra bocsátott számos név közül, az éllovas a Kipekee lett, ami összesen több mint 40 000 szavazattal és 6 000 szavazat fölénnyel győzött. A név szuahéliül egyedit jelent, így tökéletesen passzol az állatra. A személyzet szerint Kipekee-t teljesen befogadták a falkába, és társai sem látják őt másnak. 

Az állatkert irányába most rohamosan megnőtt az érdeklődés, nagyon sokan mennek a Brights Zoo-ba, csak hogy láthassák a ritka állatot. A helyzet ritkaságát mutatja, hogy utoljára 1972-ben, Japánban született foltnélküli zsiráf.

via