Az olívaolajnak rengeteg pozitív tulajdonsága van, sokkal több dologban segíthet, mint gondolnád.

a mindenre jó olívaolaj?

Az olívaolaj egy szuper hozzávaló, hogy finom ételeket készíts, de nem csupán emiatt rendkívül hasznos. Számtalan jótékony hatása van, ami miatt elengedhetetlen, hogy te is tarts egyet otthon. Több dologban segíthet, mint azt képzelni mernéd. Lássuk, melyik három hatása miatt tartják sokan hihetetlen becsben!

Jótékony hatás

Tudtad, hogy az olívaolaj csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát? Éppen ezért javasolt ezzel elkészíteni az ételeket, nem pedig a hagyományos napraforgóolajjal. Hidd el, hosszútávon hálás lesz majd ezért a szervezeted.

Haj és köröm

Nem csupán a szervezetednek tesz rendkívül jót, de a hajadnak és a körmeidnek is. Megerősíti a szálakat, valamint a körömlemezeket, ezen kívül pedig nemcsak ellenálló, de fényes is lesz mind a körmöd, mind a hajad.

Emésztés

Emésztési problémákkal küzdesz? Szeretnéd, ha az emésztésed kicsit helyreállna, rendezettebbé válna? Akkor minden nap éhgyomorra fogyassz el egy kanál olívaolajat! Ez pikk-pakk rendbe teszi majd a szervezetedet. Semmiképpen ne lépd túl az ajánlott mennyiséget, mert az viszont hasmenéshez vezethet. 

via