Ha sokat foglalkozol az arcápolás kérdésével, akkor bizonyára te is hallottál már az olívaolajos lemosásól. Az olívát sokan csodaszerként emlegetik, mert amellett, hogy a főzés során jó barát, állítólag a bőrápolásban is jó szolgálatot tesz. Na, de mi ebből az igazság? Máris elmondjuk. 

Tényleg jót tesz az olívaolaj a bőrnek? 

Nos, igen is meg nem is. Az olíva ugyanis sajnos eltömítheti a pólusaidat – legalábbis, ha hígitatlanul használod –, éppen ezért csínján kell vele bánni. Ennek ellenére van néhány előnye, amit miatt akár még jó ötlet is lehet ezzel arcot mosni. Az olívaolajnak ugyanis nagyon magas a szkvalén tartama, ami egy olyan olaj, ami serkenti a bőr természetes regenerálódó képességét, így extra simává és puhává varázsolja azt. Ráadásul az olíva tele van antioxidánsokkal is, amik hatékonyan veszik fel a harcot azokkal a környezeti hatásokkal szemben, amik károsíthatják a bőrt. A celebek között is vannak, akik esküsznek az olívára, mint összetevőre, sőt, Jennifer Lopez szépségápolási márkájának egyik fő összetevője az olívaolaj. 

Oké, de akkor most lehet használni vagy sem? 

Olajos tisztítószerrel érdemes lehet kiegészítened a rutinodat, ez lehet akár az olívaolaj is, viszont fontos ügyelned rá, hogy tisztítószerként és ne hidratálóként alkalmazd, utóbbi esetében ugyanis fenáll a már fentebb említett póluseltömődés veszélye. Az olívaolajos tisztítás jó megoldás lehet, hiszen segíthet eltávolítani a szennyeződéseket az arcodról, leszedi a sminket, az elhalt hámsejteket, valamint a faggyúlerakódásokat. Az olajos tisztítás mindig az első lépés legyen, jellemzően az esti rutinodban. Száraz bőrön kezd, alaposan töröld át vele az arcod, mondjuk egy vattakorong segítségével, mintha csak egy sminklemosót használnál. Ha pedig ez megvan, akkor jöhet a tiszta vízes öblítés. A szakértők azonban minden felsorolt előny ellenére nem javasolják az olívaolaj bevonását a napi arcápolási rutinba, hiszen lássuk be, fő funkcióját tekitnve nem arra hivatott, hogy a bőrön alkalmazd. Pláne, hogy számos olaj található meg a beauty-piacon, amit gond nélkül használhatsz, persze csak azután, hogy akár szakember segítségével megbizonyosodtál róla, számodra, mik a megfelelő termékek. 

(via)