Hallottál már a selyemcukor gofriról? Nem csupán a neve különleges, de az ízvilága is. Lássuk a receptet!

Hozzávalók

  • 200 g ostyatekercs 
  • 1tk fahéj (őrölt)
  • 50 g őrölt mandula (héjjal)
  • 200 g mályvacukor (rózsaszín a legjobb)
  • 30 g vaj
  • 1 csomag piros ribizli (szárított, 20 g)
  • piros ételfesték (néhány csepp)

Elkészítés

  • Az ostyatekercseket kézzel morzsoljuk össze.
  • Keverjük össze a morzsát, a fahéjat és az őrölt mandula felét.
  •  A mályvacukrot és a vajat egy serpenyőben közepes lángon, folyamatos keverés mellett addig hevítjük, amíg teljesen felolvad.
  • Színezd piros ételfestékkel!
  • Gyorsan beleforgatjuk a gofritekercs keveréket, és levesszük az edényt a tűzről.
  • A forró keveréket sütőpapírral bélelt négyzet alakú (kb. 20 cm oldalhosszúságú) vagy rugós formába (Ø 20 cm) öntsd, és egyenletesen nyomkodd le.
  • Az egyik felére szórjuk a szárított ribizlit, a másikra a maradék mandulareszeléket. Hűtőbe tesszük legalább 1 órára.
  • A masszát deszkára borítjuk, a sütőpapírt lehúzzuk, és éles késsel 2,5 cm-es kockákra vágjuk.

via