Hallottál már a selyemcukor gofriról? Nem csupán a neve különleges, de az ízvilága is. Lássuk a receptet!
Hozzávalók
- 200 g ostyatekercs
- 1tk fahéj (őrölt)
- 50 g őrölt mandula (héjjal)
- 200 g mályvacukor (rózsaszín a legjobb)
- 30 g vaj
- 1 csomag piros ribizli (szárított, 20 g)
- piros ételfesték (néhány csepp)
Elkészítés
- Az ostyatekercseket kézzel morzsoljuk össze.
- Keverjük össze a morzsát, a fahéjat és az őrölt mandula felét.
- A mályvacukrot és a vajat egy serpenyőben közepes lángon, folyamatos keverés mellett addig hevítjük, amíg teljesen felolvad.
- Színezd piros ételfestékkel!
- Gyorsan beleforgatjuk a gofritekercs keveréket, és levesszük az edényt a tűzről.
- A forró keveréket sütőpapírral bélelt négyzet alakú (kb. 20 cm oldalhosszúságú) vagy rugós formába (Ø 20 cm) öntsd, és egyenletesen nyomkodd le.
- Az egyik felére szórjuk a szárított ribizlit, a másikra a maradék mandulareszeléket. Hűtőbe tesszük legalább 1 órára.
- A masszát deszkára borítjuk, a sütőpapírt lehúzzuk, és éles késsel 2,5 cm-es kockákra vágjuk.