A szakértők régóta vizsgálják a sikeres emberek szokásait, mindennapjait. Így derült ki például, hogy a legtöbb milliárdos már egészen korán, hajnalban elkezdi a munkát. De más közös vonás is van bennük, például ezek a tulajdonságok szinte mindannyiukra jellemzőek

Önbizalom 

Delphine Py pszichológus szerint az egyik legfontosabb tulajdonság, amivel elérheted, hogy komolyan vegyenek. Az önbizalom szükséges ahhoz, hogy érvényesítsd az érdekeidet, enélkül nem tudsz előrébb jutni az életben. 

Realizmus 

A sikeres emberek Delphine Py szerint határozottan realistábbak. Mindig jól kezelik az érzelmeiket, nagyobb türelemmel rendelkeznek, és nem engedik, hogy az érzelmek, pillanatnyi benyomások felülírják a logikus érveket. Döntések meghozásánál sosem hallgatnak az érzelmekre. 

Önismeret 

A pszichológus szerint az ismeret az egyik legfontosabb. Valaki csakis úgy lehet sikeres, ha tisztában van a saját értékeivel, képességeivel és az esetleges gyengeségeivel. Nagyon fontos, hogy kellően megismerjük saját magunkat, és elfogadjuk a hibáinkat. 


Via