Le a kanállal! Mondja William Hanson etikett szakértő, az Instagramon megosztott videójában. Miért beszél erről? Mert hiszed vagy sem, rengetegen kanállal eszik ám a spagettit. Bizony többen, mint azt gondolnád. 

Kanállal soha

Hanson a felvételen elmondja, az olaszok soha nem esznek spagettit kanállal, szóval, ha eddig te is ezt az evőeszközt részesítetted előnyben, akkor most felejtsd el. William elmondása szerint a spagetti tésztát villával illik enni, amire aztán körkörös mozdulatokkal fel kell csavarni a tésztát, hogy aztán a finom falat a szádban landolhasson, anélkül, hogy mindenfele hullana a tészta, és persze anélkül, hogy leenéd magad. 

Az eredmény egy szép kis spagettigolyó a villa körül

– mondja William, aki azt is kiemeli, a spagettit nem szabad úgy enni, mint a Susi és Tekerkőben. 

Így: 

Ne csapj zajt 

Hanson szerint ennak az az oka, hogy a nyugati világban nem szokás zajt csapni az étkezések során. Ezzel egyébként a kommentelők közül volt, aki nem értett egyet, ugyanis többen is írták, hogy a olaszoknál igenis lehet hangot adni annak, ha ízlik valami, máskülönben azt feltételezik, nem élvezed az ételt. 

Eddig is így etted? 

Mondjuk bevalljuk, mi eddig is így ettük a tésztát, a kanalas megoldás eleve valamiért nagyon macerásnak tűnik. Ettől függetlenül Hanson videói igencsak hasznosak, az egyik legutóbbi felvételén például a teázás rejtelmeibe vezeti be a nézőket. Szóval, ha szeretnél néhány érdekes és hasznos etikett szabályt megtanulni, akkor csekkold az Insta fiókját. 

(via)