Nincs is annál pihentetőbb élmény, amikor a dolgos hétköznapok elől el tudsz egy kicsit menekülni, egy szállodai szoba kényelmében pedig végre kikapcsolódhatsz, eltölheted a megérdemelt szabadságokat. Viszont hiába a hiper-szuper, menő hotelek, vannak bizonyos tárgyak a szállodai szobákban, amiket bizony csak nagyon ritkán takarítanak, így pedig baktériumokat hordozhatnak, amiktől még akár meg is betegedhetsz. Íme a hotelszobák legpiszkosabb tárgya, amit fixen te is megérintesz. 

Ne nyúlj hozzá!

Egy utazási szakértő állítása szerint van egy tárgy, amit gyakorlatilag mindenki megérint a szállodai szobában való tartózkodás alatt, viszont ezt a tárgyat valamiért csak ritkán takarítják le, éppen ezért nem árt óvatosan fogdosni. Ez a tárgy pedig nem más, mint a távirányító. Éppen ezért, ha szeretnéd elkerülni a bacikat, akkor jobb, ha viszel magaddal fertőtlenítős nedves törlőkendőt, amivel használat előtt át tudod törölni a távkapcsolót.

Tabu a telefon

Ugyanez a teendő egyébként a szobában található telefonnal is, amit szintén valamiért csak nagyon ritkán szoktak letakarítani a személyzet tagjai. Ez valószínűleg nem a trehányságuknak tudható be, egész egyszerűen nem is feltételezik, hogy ehhez aztán tényleg nagy eséllyel mindenki hozzáér majd. 

Az üvegpoharak kérdése 

A távkapcsolón és a telefonon túl érdemes megfontolni, hogy tutira akarod-e használni a szobában található üvegpoharakat. Egy légiutas-kísérő Kat Kamalni azt mondja, jobb, ha ezeket elkerülöd. Tudod, ezek azok a poharak, amiket általában a mosogató vagy a vízforraló közelében találsz, és szinte biztos, hogy gondolkodás nélkül megtöldöd vízzel és már iszol is belőle. Kamalni szerint azonban ez hatalmas hiba: 

Ha nincs mosogatógép a szállodai szobában, akkor soha nem használom az üvegpoharakat. Egyszerűen nem lehet tudni, hogy megfelelően tisztították-e vagy kimosták azóta egyszer, hogy az előző ember használta

– magyarázza Kat, aki egy közösségi oldalra feltöltött videóban bemuatott egy egyszer használos, csomagolt poharat, amit ő maga bontott ki. Szerinte ez a legjobb megoldás a szállodák részéről, hiszen ez azt jelenti, hogy azt a poharat még tutira nem használta senki. 

(via)