A szállodai szobák tele vannak szép dolgokkal, hiszen a legtöbb helyen azon igyekszik a személyzet, hogy számodra a lehető legpihentetőbbé varázsolja az ott töltött napokat. Azonban az örök kérdés rendre felmerül: mik azok a dolgokat, amiket  ingyen el lehet hozni? Most mutatunk 3 dolgot, amit fixen berakhatsz a bőröndödbe, senki nem fog szólni érte. 

Szappan, sampom, balzsam 

Oké, ez kapásból három, de vegyük most őket egy kalap alá. A legtöbb szállodai szobában tutira találsz szappan, sampont és a jobb helyeken még balzsamot is. Bár ezeket azért teszik ki, hogy az ott tartózkodásod alatt használd őket – sőt ha több napot töltesz ott, még cserélni is szokták –, de úgy döntesz magaddal viszel belőle pár darabot, akkor nyugi, senki nem fog érte megdorgálni. 

Eldobható borotva 

Ha elfelejtettél magaddal borotvát vinni, és a fürdőben nincs kirakva, akkor nyugodtan kérdezz rá a recepción, van-e ingyenes darabjuk a vendégek számára. A legtöbb hotelben egyébként van, sőt sok helyen már alapból ki is teszik a fürdőszobában. Ezt aztán természetesen magaddal is viheted. 

Fogkefe és fogkrém 

A fancybb hotelekben ma már alap, hogy tesznek ki fogkefét és fogkrémet is, ez szuper dolog, mert sokan elfelejtenek magukkal vinni. Így pedig nem kell azonnal rohannod a drogériába vagy a gyógyszertárba venni, hiszen kéznél lesz. Ezt utána pedig nyugodtan haza is viheted. 

+1 Tea és kávé 

A legtöbb szállodai szobában szoktak kirakni teafiltert, illetve instant kávét, sőt sok helyen már kapszulás kávéfőző is a rendelkezésre áll. Ezeket általában haza is viheted (mármint nem a kávéfőzőt, max a kapszulát 😀), de azért mindig csekkold, hogy biztosan nem-e lesz belőle gond, hogy egy-egy csomagot bedobsz a bőröndbe. Bátran kérdezd meg a recepción is akár, hidd el, senki nem fog rád emiatt bután nézni. Sőt, hálásak lesznek érte, hogy nem a fogd és vidd elvet alkalmazod, hanem udvarisan érdeklődsz. 

(via)