Kicsit paradox helyzet az, amikor szanaszét stresszeled magad a nyaralás alatt, holott valószínűleg azért indultál, hogy végre egy kicsit kipihend magad. Nyugi, nem te vagy az egyetlen, aki ilyenkor ezer meg egy dolgon pörög, pláne, ha külföldi kiruccanásra mész, hiszen számos dolgot észben kell tartani. Repülőjegyek megvannak, minden irat nálam van? Ezeket a kérdéseket tutira te is felteszed magadnak. Mi viszont most hoztunk 5 bomba tippet, amivel neked is stresszmentes lehet a nyaralás. 

Online jegyvásárlás 

A híresebb látnivalókra rajtad kívül még sanszosan elég sokan kíváncsiak, éppen ezért, ha szeretnéd megkímélni magadat a sorbanállás borzalmaitól, akkor vásárold meg előre a jegyedet. Ma már számos látnivaló esetében van lehetőség az online jegyvásárlásra, például Rómában, a Vatikánba is előre megveheted a ticketet, így nem kell áll órákat ácsorognod mielőtt bemennél. Mielőtt lefogalalod a nyaralást, tájékozódj a híresebb nevezetességek felől és csekkold, lehete- a neten jegyet venni. Hidd el, sok bosszúságtól kíméled meg ezzel magad. 

Tervezz előre 

Bár a spontaneitás nagyon fontos, sőt kell is, de azért bizonyos dolgoknak nem árt utánanézni, ha nyaralni indulsz. Éttermek, bárok, múzeumok, kiállítások. Ezekről fixen találsz infókat az interneten, valamint azt is érdemes górcső alá venni, hogy bizonyos helyeket, miként tudsz megközelíteni a hotelből, ahol megszálltál. Ha tömegközlekdési eszközt kell használj, akkor gondoskodj arról, hogy mindenképpen legyen internet a telefonodon, és szerencsés lehet néhány helyi taxitársaság telefonszámát is elmentened. 

Ellenőrizd az időjárás-előrejelzést 

Ha tengerparti nyaralást tervezel, nyilván szeretnéd, ha jó idő lenne, hiszen bizonyára  parton süttetnéd a hasad. Ha viszont városnézős vakációra mész, akkor is fontos, hogy milyen idő is várható, hiszen a csomagolás szempontjából egyáltalán nem mindegy, milyen ruhákat viszel magaddal. Néhány napra előre már egészen pontosan meg tudják határozni az adott térség időjárását, így mielőtt elkezdenéd összerakni a bőröndödet, nézd meg mi vár rád a következő pár napban. Ha esős időt jósolnak, akkor célszerű lehet néhány beltéri programot is tervezned, nehogy a zivatar tegye tönkre a pihenésre szánt napokat. 

Készülj fel ak késésre 

Ha repülővel utazol, akkor sajnos be kell kalkulálni az esetleges késéseket. Persze ez alapból egy kissé feszült helyzet, de, ha már alapból úgy készült, hogy ez benne lehet, akkor nem érhet annyira váratlanul. Hidd el, felesleges ezen pörögnöd, attól, hogy idegeskedsz még nem fog előbb felszállni a repülő. 

Ne tervezd túl 

Ez kicsit ütheti a tervezz előre pontot, de máris elmagyarázzuk, mire is gondolunk. A nyaralás során a legtöbben mindent is meg szeretnénk nézni, amit csak lehetséges, de jó tanács, ne akarj pár napba mindent belesűríteni. Ha a vakáció napjai rohanással telnek, akkor pont az vész el, amiért érkeztél, a kikapcsolódás élménye. Ne érezd azt, hogy mindent meg kell tenned pár nap alatt, ha tetszik az adott város, ahova ellátogatsz, akkor inkább fogadd meg, hogy egy nap visszatérsz, és pótolod a kihagyott programokat. Fontos, reális elvárásaid legyenek a nyaralással kapcsolatban, próbálj meg lazítani, hiszen ez a legfontosabb, elvégre pihenni érkeztél. 

(via)