Nem tudod megszeretettni magadat az emberekkel, úgy érzed, a társasági élet egyszerűen nem neked való? Talán csak nem jól kommunikálsz! Lássuk, melyik az a 3 mondat, amit a szociálisan intelligens emberek sosem mondanak. 

"Ez nonszensz"

A szociálisan intelligens emberek kerülik az abszolút kijelentéseket. Nem akarják egyértelműen kijelenteni, hogy csak nekik lehet igazuk, pusztán az egyet nem értést közlik. Inkább azt mondják: Ez nem biztos, hogy működik. Szubjektív véleményt adnak, nem egyetemes igazságot!

 "Ez egy kellemetlen ember"

A szociális intelligencia magában foglalja azt a képességet, hogy valaki különbséget tud tenni egy személy értéke és tettei, véleményei vagy kijelentései között. Persze néha hülyeségnek tartjuk, amit valaki csinál, vagy egyáltalán nem értünk egyet a politikai álláspontjával. De a szociálisan intelligens emberek tudják, hogy valaki nem eredendően jó vagy rossz, hanem hogy minden ember egy összetett lény, nagyon eltérő tulajdonságokkal, aki jó, okos és önzetlen, ám néha rossz, buta és önző dolgokat tesz.

 "Mindig ezt kell tenni!"

Az általánosítások az objektív és békés együttélés ellenségei. A szociálisan intelligens emberek tudják ezt, ezért nem mondanak másoknak általánosságokat. Ehelyett egy szociálisan intelligens személy elmagyarázná, hogyan vélekedik az adott helyzetről, vagy hogyan lát valami az ő szemszögéből. Ily módon a legtöbb konfliktus eloszlatható, ahelyett, hogy tovább táplálnák.

via