Lehet nem gondoltad volna, de vannak kifejezetten mérgező mondatok. Mutatjuk a leggyakoribbakat, amelyeket a magas érzelmi intelligenciával rendelkező emberek sosem mondanának ki. 

Ezért nem használják ezeket a mondatokat a magas érzelmi intelligenciával rendelkező emberek 

Számos olyan mondat van, amitől a magas érzelmi intelligenciával rendelkező tartózkodnak. Ezek legtöbbször olyan kifejezések, melyek lekicsinylőek lehetnek, és elsőre támogatást sugallhatnak, a valóságban azonban rengeteget árthatnak

Nem nehéz 

Különösen káros lehet ez a mondat, ha valaki segítséget kér tőled. Ha te jobban, könnyebben meg tudod oldani az adott problémát, az a másik számára becsmérlő lehet. Ehelyett a mondat helyett a magas érzelmi intelligenciával rendelkező emberek inkább a hogyan segíthetek mondatot használják. 

Bárcsak segíthetnék 

Nem sugall valódi segíteni akarást, túlságosan elcsépelt mondat, amit senki sem gondol komolyan. A szakértők szerint a magas érzelmi intelligenciával rendelkező emberek nem ajánlkoznak fel könnyelműen anélkül, hogy ténylegesen ne tudnának segíteni

Nincs mit 

Sokan a szívesen egyszerűbb verziójaként használják. Ennek ellenére kifejezetten mérgező. Ez a mondat a másikban olyan érzést kelthet, hogy a saját teljesítménye nem annyira fontos, hiszen te könnyedén tudtál neki segíteni. 


Via