Egyszer és mindenkorra ideje eloszlatni a tévhiteket! A női nemi szerv, tehát a vagina nemcsak szex közben, vagy szexuális izgatás hatására lesz nedves, hanem úgy általában, a legtöbbször már egyébként is az. Ennek ellenére még mindig meglepően sokan aggódnak amiatt, hogy a vaginájuk belül esetleg „túl nedves” vagy „túl vizes” állagú, pedig nem kellene.

Téveszme, hogy a vagina csak az orgazmus alatt lesz nedves, mert mindig az, ez a normális állapota 

– mondja Dr. Mukta Oaul, a Columbia Asia Kórház nőgyógyásza.

A nedves vagina annak a jele, hogy megfelelő mennyiségű ösztrogén termelődik a testben, ami egy egészséges vaginára és hormonháztartásra utal. Ami azt illeti, inkább a száraz vagina miatt kellene aggódniuk a nőknek, mert a könnyen vezethet bőrirritációhoz, viszketéshez és kisebesedéshez

– oszlatja el a tévhiteket a nőgyógyász, aki mindezek mellett arra is felhívja a figyelmet, hogy természetesen vannak olyan esetek, amikor a vagina az átlagosnál nedvesebb.

Bakteriális fertőzések, hüvelygyulladás vagy krónikus kismedencei fájdalom szindróma kapcsán előfordul, hogy a vagina az átlagosnál nedvesebb lesz, de ezek a problémák jól kezelhetőek, nem kell miattuk aggódni

– mondja a nőgyógyász, aki szerint teljesen felesleges azon stresszelni, kinek mennyire nedves a vaginája, mert ha nem kell naponta több alkalommal alsóneműt cserélni, teljesen normális jelenségről van szó.

A tapasztalatok pedig azt mutatják, hogy nemcsak a nőgyógyászok, hanem a férfiak sem értik azt, ha a nők a „túl nedves” vaginájuk miatt aggódnak. A minap egy 28 éves nő tett fel egy kérdést a Reddit közösségi oldalon azzal kapcsolatban, hogy vajon mennyire lelombozó a férfiaknak a „túl nedves” vagina. Mert amikor magával játszadozik akkor nagyon nedves lesz és fél, hogy ez lelombozóan fog hatni a partnere férfiasságára. Nos, a következő válaszok jöttek a bejegyzésre! 

Minden férfinak megvannak a maga preferenciái, de ha a feleségem vaginája szuper nedves, az csak még jobban beindít!

Szerintem egy férfi sem panaszkodnia emiatt. Ha igen, akkor azt ott kell hagyni…

Nekem is hasonló problémám van, de a tapasztalatom szerint épp ellenkezőleg, a férfiak imádják a túl nedves vaginát! Inkább nekem zavaró dolog, néha ki is törlöm a vaginámat szex közben, de a barátomat ez csak még jobban felizgatja.

Férfiként semmi sem izgatna fel jobban, mint a barátnőm extra nedves nemi szervének a látványa.

Dehogy, micsoda kérdés! Szerintem minden férfi szereti a nedves vaginát, úgy is mondhatnánk, hogy minél nedvesebb, annál jobb!”

A férfiaknak ez maximum csak akkor lehet zavaró, ha extra síkos óvszert használtok. A plusz réteg nedvesség miatt néha van úgy, hogy a péniszemen már nem érzem annyira a vagina szorítását, de ezt egy-két nyalással megoldom. Csak pár másodpercbe telik bele és mindkettőnket felizgatja az orális szex!

Úgy tűnik tehát, hogy a férfiak így is-úgy is imádják a női nemi szervet, olyan pedig, hogy „túl nedves” vagina nem létezik – maximum akkor, ha naponta többször is cserélned kell az alsóneműdet, ami már téged is feszélyez. A vagina nedvességét egyébként több minden befolyásolja a menstruációs ciklustól kezdve az ovuláción át a napi tevékenységekig, de az időjárás, a stressz és a gyógyszerek is hatással vannak a dolgokra.

via GIPHY

Amennyiben rád pont az ellenkezője igaz, egy gyors vizit a nőgyógyásznál semmiképpen sem árthat; a szexuális tevékenységek során pedig nem ciki, sőt, kifejezetten menő a síkosítók rendszeres használata! 

Via