Néztél már meg egy sorozatot vagy filmet kétszer, háromszor vagy akár többször is? Hidd el, fontos dolgot árul el a személyiségedről, ha mindig ugyanaz megy a tévédben!

gyors kikapcs

Ha mindig ugyanazért a sorozatért nyúlsz, akkor pontosan tudod, melyek azok az alkotások, amik azonnal feldobnak vagy azt az állapotot hozzák ki belőled, amire éppen szükséged van. Ez egy tudatos kedvteremtő tevékenység neked. 

nem akarod magányosnak érezni magad

Egy jól ismert sorozat esetében ismered a szereplőket, és úgy érzed, mintha a társaságuk része lennél. Ez az érzés nem tűnik el a második vagy harmadik alkalommal sem, amikor megnézed - sőt, egyre inkább úgy érzed, hogy összekapcsolódsz, és nem vagy egyedül. 

Szereted, ha kézben tarthatod az irányítást

Ha ugyanazt a sorozatot vagy filmet nézed újra és újra, biztonságban érzed magad. Kockázatkerülő vagy, és nem akarsz csalódni vagy dühös lenni valami váratlan dolog miatt. Inkább élvezed, hogy kézben tartod az irányítást, mert már tudod, mi fog következni.

Szereted a nosztalgia érzését

Mivel már tudod, hogy mi fog történni, a nosztalgia érzése is megmarad, amikor újra megnézed a kedvenc sorozatodat. Azonnal úgy érzed, mintha a történet részese lennél, olyan, mintha egy ismerős világba térnél vissza régi barátaiddal. 

Nem szeretsz döntéseket hozni.

Mivel nem szereted az időt pazarolni több száz címre kattintgatva, amik között úgysem tudsz biztosan jól dönteni, inkább választasz egy már ismert sorozatot, amiről tudod, hogy tetszeni fog. Ez gyors megoldás, és garantáltan jó hangulatba hoz!

via