Ha unod már a muffinokat és a sajttortát (már ha ez lehetséges?), akkor mutatunk neked egy zseniális csokis desszertet, amit bármikor össze tudsz dobni, és bárkit leveszel vele a lábáról.
Így készül a tökéletes csokis desszert!
Hozzávalók:
- 115 g csoki apróra vágva, plusz még a tálaláshoz (használhatsz tej- vagy étcsokit is, amit jobban szeretsz)
- 1 evőkanál sótlan vaj
- 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 1/4 teáskanál só
- 2 csésze tejszín
Elkészítés:
- Helyezd a feldarabolt csokoládét egy nagy hőálló tálba. Egy közepes edényben, lassú tűzön kezdd el melegíteni a vajat és a kakaóport folyamatos keverés mellett, amíg a vaj megolvad és sima nem lesz. Add hozzá sót és 1/2 csésze tejszínt. Növeld a hőt közepesen magasra, amikor forr, azonnal öntsd a tejszínes keveréket a csokoládéra, és hagyd állni zavartalanul, amíg nagyjából felolvad, körülbelül 5 percig. (Győződj meg arról, hogy a csokoládét alaposan fedi a tejszín, de ne keverd; ha szükséges, óvatosan döntsd meg a tálat, hogy jobban eloszlasd.)
- Eközben egy közepes tálban verd fel keményre a maradék 1 1/2 csésze tejszínt. Majd a habot tedd be a hűtőbe felhasználásig.
- Keverőlapáttal vagy habverővel körkörös mozdulatokkal keverd össze a tejszínt a csokival, így kapod meg a ganache-t. Majd hagyd állni szobahőmérsékleten, amíg tapintásra már nem meleg, körülbelül 5 percig.
- Tegyél félre körülbelül 1/2 csésze tejszínhabot a tálaláshoz a hűtőbe. Egy nagy spatula segítségével a csokoládé ganache-t a maradék tejszínhabbal dolgozd össze, de vigyázz, ne törjön össze a hab. Kész is a mousse!
- Oszd szét a csoki mousse-t 6 csészébe vagy kis tálba, és dobd be a hűtőbe dermedésig, kb. háromnegyed órára.
- Tejszínhabbal és csokireszelékkel tálald.