A sült krumpli egy egyszerű fogás, a tökéletesen ropogós, mégis puha állag elérése azonban nem könnyű. Sok praktika van a neten, most megmutatjuk a legújabbat, amivel életed legfinomabb krumpliját készítheted el! 

Így lesz igazán finom a sült krumpli

Az, hogy mennyire ropogós a sült krumpli sok dologtól függ. Elsőként is attól, hogy milyen krumplit választasz. Van külön sütésre való, ha tudod, hogy mit szeretnél készíteni, érdemes eleve ezt megvenni. Számít, hogy milyen formában sütöd, lehet olajban, vagy akár sütőben. Emellett vannak bizonyos praktikák, amelyeket érdemes bevetned

Ara, aki a TikTokra @Sheffara felhasználónéven tölt fel főzéssel kapcsolatos tartalmakat, most egy videóban megosztotta a netezőkkel a bevált trükkjeit. Szerinte 6 dolog kell ahhoz, hogy a krumpli tökéletes legyen, ha valaki követi az összes lépést, akkor élete legjobb köretét fogja elkészíteni. 

@sheffara 6 Tips for making the BEST roast potatoes this Christmas 🎄🎅 1. Peel & cut your Maris Piper potatoes; not too small and not too big 2. Season your cold water with salt and any kind of stock you like 3. Simmer until knife-tender, then drain & fluff the potatoes in a colander and transfer back to the same pot with the heat off. Cover with a lid or cloth for 10 mins to steam dry 4. A sprinkle of semolina flower will help them get crispy later 5. Use the magic ingredient that is duck/goose fat. You can also use butter/oil, but it just won’t be the same 6. Pre-heat your fat/oil in the oven before adding your potatoes and add some flavour - I added some oil from my roast garlic confit #potato #potatoes #christmasfood #christmasdinner #christmasrecipe #roastpotatoes #recipe ♬ Lo-fi hip hop - NAO-K

Ara azzal kezdi, hogy felszeleteli a burgonyát, és elárulja, hogy mennyire nagy a szerepe ennek a lépésnek

A méret számít, ne vágd túl kicsire vagy túl nagyra a burgonyát

– magyarázza. Ő a negyedelést választotta, szerinte ez a legalkalmasabb ehhez a recephez. Arra is figyelj, hogy a negyedek nagyjából egyforma méretűek legyenek. 

A szeletelés után következhet a főzés, a só mellett alaplével ízesíti a krumpli főzővizét, szerinte ez sokkal különlegesebb ízt ad neki. Miután a krumpli megpuhult, le kell szűrni, majd 10 percre visszatenni az előző edénybe. Ezután tehetsz rá egy kevés lisztet, forgasd át, ettől extrán ropogós lesz. 

Utolsó lépésként vegyél elő egy hőálló tepsit vagy serpenyőt, tegyél bele kacsazsírt, de helyettesítheted sótlan vajjal. Oszlasd el a krumplikat a tepsiben, majd mehet sütőbe 170 fokra, egy órára. Nagyjából 40 perc után érdemes gyakrabban megnézni a krumplikat, esetleg megfordítani őket, így biztosan egyenletesen sülnek majd meg. Ha elkészült, akkor rozmaringgal és sóval fűszerezd. 


Via