A sült krumpli remek köret, de magában, szószokkal vagy ketchuppal is isteni. Van aki olajban süti, van aki sütőben, viszont ez utóbbinál előfordulhat, hogy nem lesznek olyan roppanósak a krumplihasábok.
Vagy mégis? Mutatunk egy nagyon egyszerű trükköt, amivel tökéletes lesz.
Felejtsd el a tepsit!
Ha tepsibe rakod a krumplit, akkor ugyan a nedvesség távozik belőle, de mivel nem tud sehova elfolyni, így lényegében a hasábok visszaszívják magukba a vizet.
Ezért érdemes a sütőrácsot használni a sütéshez, így ugyanis kicsöpög a krumpliból a nedvesség. Így nem a saját levükben sülnek meg, hanem ropogósak lesznek.
Nemcsak a sült krumpli lesz finomabb így
Azért, hogy a sütő ne legyen piszkos, a rács alá egy sütőpapírral bélelt tepsit tegyél, majd a sütés végén a papírt egyszerűen kidobhatod.
Ezt az egyszerű megoldás halrudakkal és mozzarella golyókkal is működik.