A chips készítése nem egy bonyolult tudomány, nincs is sok dologra szükségünk hozzá. Elég ha beszerzel pár darab krumplit, és olyan fűszereket, amelyeket nagyon szeretsz. 

Így lehetsz chipsmester

Ha pedig ezek megvannak, csak 5-10 szabad percre és egy mikrohullámú sütőre lesz szükséged, és máris fogyaszthatod a chipset!

házi megoldás  azért is remek, mert így olyan ízesítéseket is adhatsz a krumplikhoz, amelyek a boltok polcain nem kaphatók. 

Hogyan készül a házi chips?

  • Mosd meg alaposan a krumplikat, majd töröld őket meg, itasd le a nedvességet. 
  • Ezt követően, reszelővel készíts belőle leheletvékony szeleteket. 
  • Ha ez megvan, helyezd a krumpliszeleteket pár percre jeges vízbe. 
  • Miután kivetted őket, tedd a szeleteket egymás mellé egy törölközőre, vagy konyhai törlőre, és egy másikat helyezz rá. Nyomd ki belőlük a folyadékot, ne legyenek nedvesek a krumpliszeletek. 
  • Vegyél elő egy tányért, tegyél rá sütőpapírt, majd tedd rá egymás mellé a krumpliszeleteket. Jöhet rá a só, a bors, na meg az egyéb fűszerek, amelyeket szeretnél. 
  • Ezután tedd a szeleteket két percre a mikróba!
  • Vedd ki, fordítsd őket meg, és tedd vissza újabb egy percre!
  • Már készen is vagy, fogyaszthatod!

via