A tenyérjósok már évszázadok óta azt hangoztatják, hogy a kéz rendkívül sokat elárul egy emberről. Nos, a jövő megjósolására egyelőre nincs tudományos magyarázat, de néhány tudós úgy véli, az ujjak hossza tényleg árulkodik a személyiségünkről.

Mit árul el rólad az ujjaid hossza?

Tudósok tanulmányozták a mutatóujj és a gyűrűsujj közötti arányokat, ezt 2D:4D aránynak hívják, és arra jöttek rá, hogy betegségekről, teljesítményről, agresszióról, sőt, még pszichopata hajlamokról is árulkodik.

Dr. Ben Serpell, a New England-i Egyetem kutatója szerint az ujjak hossza már az anyaméhben kialakul, és összefügg az édesanya hormonszintjével. Szerinte a 2D:4D arány már az első trimeszter végén kialakul, és a születés előtti tesztoszteron-expozíció befolyásolja. Vagyis a 2D:4D arány a tesztoszteronnal van összefüggésben, és jellemzően a nőknek magasabb ez a szám, míg a férfiaknak alacsonyabb.

Ha a gyűrűsujj hosszabb, mint a mutatóujj

Ha a gyűrűsujj jelentősen hosszabb, mint a mutatóujj, akkor a 2D:4D arány alacsony. A férfiaknak szinte mindig alacsonyabb lesz ez az arányuk, mint a nőknek, mivel ők több tesztoszteronnak vannak kitéve az anyaméhben.

Ezzel együtt, ha valakinek, akár nőnek vagy férfinek, kivételesen alacsony a 2D:4D aránya, akkor a kutatás szerint nagyon sikeres lehet a sportokban és a tudományokban.

Külsőre férfiasabb vonások és viselkedés jellemzi. Illetve minél alacsonyabb ez a szám, annál kiemelkedőbb sportteljesítményre és fittségre utal.

Azonban az alacsony arányszám több negatív tulajdonságot is jelent a kutatás szerint. Azoknak, akiknek kiemelkedően alacsony ez az arány, sokkal agresszívebbek lehetnek, sőt összefüggésbe hozták több személyiségzavarral, sőt pszichopátiás hajlamokkal is.

Ha a mutatóujj hosszabb, mint a gyűrűsujj

Ilyenkor magas a 2D:4D arány, amit a nőiességgel, a finom vonásokkal és a nyugodtsággal hoztak összefüggésbe, mivel feltételezik, hogy az illető az anyahméhben több ösztrogénnek és kevesebb tesztoszteronnak volt kitéve. Kifejezetten jó verbális képességekkel rendelkezik, akinek magas az arányszáma.

Vizsgálták az ujjak hossza közti különbség és az elhízás összefüggését is, és azt találták, hogy a magasabb arány mindkét nemnél gyakoribb túlsúlyt is jelent. De az is kiderült, hogy akinek hosszabb a mutatóujja, jobban tűri a fájdalmat is. Illetve könnyebben szokik rá a dohányzásra.

Via