A has alsó felén lévő kis súlyfelesleg (amit köznyelvben csak az úszóguminak hívnak) a nők csaknem 40%-nak az életét keseríti meg. A genetika is nagy szerepet játszik, ugyanis vannak olyan emberek, akik bizony egyszerűen csak oda híznak.

Bárhogyan is legyen, az biztos, hogy nagyon nehéz megszabadulni tőle, ezért sokan tapasztalják azt, hogy az új diéták, a felkapott edzések és a népszerű praktikák ellenére sem megy le belőlük semmi. Nos, nagyon is sanszos, hogy ezek a módszerek nem használnak, mert közben van valami, ami mellett elsiklottál.

1.    Nem alszol eleget

Alvás közben van az egyedüli állapot, amikor nem éhezünk meg! Ha 7 óránál kevesebbet alszunk éjszaka, a szervezetünkben megemelkedik az éhségfokozó gherlin hormon szintje, ami több energiafelvételre (tehát evésre) sarkall minket. Ez azt jelenti, hogy az alvás nem időpazarlás sőt, nagyon is szükséges a fogyáshoz.

2.    Túl sok felülést csinálsz

A felülések és a különböző hasizom-gyakorlatok jók, de nem fog lemenni tőlük a hasad. Csak olyan összetett erőnléti-és kardiós edzésterv alkalmazásával érhető el a fogyás, ami a test mindegyik pontját megmozgatja. Ha ez nem történik meg, addig az úszógumi is maradni fog.

3.    Túl sok cukros italt fogyasztasz

Ha édességet nem is eszel, de cukros italokat fogyasztasz az is megnehezítheti, hogy lejjebb menjen a hasad. A legtöbb sportital, amit az edzések alatt szokás fogyasztani, tele van cukorral.

4.    Nem eszel elég fehérjét

A legtöbb fogyókúrázó kevesebb kalóriát fogyaszt, mint általában, ettől pedig tényleg lehet fogyni – de ha kevés fehérjét eszel, közel sem biztos, hogy eredményes is a diétád! Próbálj meg minél több csirkemellet, pulykát, tonhalat, tojást, görög joghurtot, tofut és különféle tejtermékeket beiktatni az étrendedbe, mert ezek az ételek hosszú órákra eltelítik a gyomrot!

5.    Sokat stresszelsz

A stressz nem segít! Egyes kutatások szerint a stressz közben emelkedik a kortizol hormon szintje, amitől jobban kívánjuk a cukros ételeket, italokat, édességeket, ezért próbálj meg minél szabadabb és nyugodtabb életet élni!

6.    Gyors fogyásban reménykedsz

Van egy rossz hírünk: a pár napos, hetes méregtelenítések, léböjt kúrák és csodafogyókúrák nemhogy nem fogyasztanak, de kifejezetten ártanak a szervezetnek, sőt! Mivel alatt alaposan ki is éhezik energiára a szervezetünk, van úgy, hogy sokszor még extra adag ételt is magunkhoz veszünk utána, ami csak még több hízáshoz vezet.

7.    Egyszerűen csak nem eszel

Ez hihetetlen veszélyes a szervezetre nézve. Az egy dolog, hogy hamar leesik ilyenkor a vércukorszint és az ájulás, fáradtság, álmatlanság, valamint a koncentráltság teljes hiánya lép fel; de az ilyen étrendek abszolút nem tarthatóak fent sokáig! Amint befejezed a kalóriaszegény, veszélyes és őrült diétákat, a szervezeted elkezdi raktározni a kalóriákat, hogy legyenek tartalékjai későbbre – ez is hízáshoz vezethet. Inkább ne próbáld ki! 

8.    Túl sokat edzel

A testnek nemcsak edzésre, de feltöltődésre és pihenésre is szüksége van. Ha kihagyod a regenerálási időszakot és állandóan csak edzel megemelkedik a kortizol stresszhormonod szintje, amitől csak több cukros ételt fogsz kívánni, ez pedig előbb-utóbb hízáshoz vezet. Ördögi kör ez, amiből nehéz kiszállni!

9.    Nem vagy elég kitartó

Az edzés önmagában van úgy, hogy nem elég: sokszor az étkezésen és az egész életvitelen változtatni kell ahhoz, hogy ne csak eltűnjön az a fránya úszógumi, hanem ne is térjen vissza soha többé! Ehhez sok kitartás és türelem szükséges, mert a folyamat nem megy egyik napról a másikra.

10.   Túl sok alkoholt iszol

Míg egy-egy pohár vörösbor abszolút belefér, addig a koktélokat és a tömény alkoholokat illik mellőzni akkor, ha le akarsz fogyni. Rengeteg rejtett kalória és cukor van bennük; csak még jobban megéhezel tőlük, ráadásul még egészségtelenek is. Ha tehát a csajokkal mész bulizni, akkor inkább maradj a szénsavas vagy a mentes ásványvíznél! 

Via