Mielőtt bármelyik barátoddal is felkerekednél világot látni, néhány részletre ki kell térni, így biztosan nem érnek majd téged sem kellemetlen meglepetések, vagy csalódások az út során. Tehát, mielőtt lefoglalnátok az utazást a Kanári-szigetekre, előbb beszéljétek meg ezt a 8 dolgot:

1. Mennyit szántok az utazásra?

Lehet, neked nem okoz gondot több mint százezret elkölteni, de lehet, hogy a barátnődnek szűkösebb büdzséje van. Vagy fordítva. Ezért a repjegy foglalása előtt beszéljétek meg: mennyit szántok az utazásra. Ezt részletesen beszéljétek át a szállástól kezdve, a múzeumi belépőkre is kitérve, egészen az étkezésekig.

2. Étteremben esztek vagy boltban vásároltok?

Akármilyen furán hangozzon, de ezt is jobb tisztázni. Van, aki ragaszkodik ahhoz, hogy étteremben vagy minimum gyorskajáldában étkezzen. Más pedig beéri az utcai árusoknál vagy a boltban vásárolt ételekkel. Már ilyen apróságnak tűnő kérdés is komoly problémákat okozhat, ha nem egyezik a véleményetek.

3. Legyen egy fix tervetek vagy sodródtok az árral?

Rettenetesen frusztráló, ha egyik félnek van menetrendje, a másik meg lazán szeret utazni, „majd lesz valami” alapon. Ezt mindenképpen kerüljétek, ha nem szeretnétek végig szorongani vagy veszekedni. Lehetnek köztes megoldások is, de mindenképpen hangozzon el, kinek, mi az elvárása az utazás kapcsán.

4. Mi az, amit mindenképpen szeretnétek megtenni a nyaralás alatt?

Beszéljétek meg, mire vágytok a legjobban. Talán egyikőtök mindenáron el akar menni a Megváltó Krisztus szoborhoz Rio de Janeiróban, míg a másik egyetlen vágya, hogy a tengerparton ropogósra süljön. Ha ezeket tisztázzátok, már nem tértek haza csalódottan.

5. Együtt vagy külön?

Ez kulcsfontosságú, mert ha két utazó mást akar, akkor jó eséllyel egyikük megbántva érkezik haza. Nincs abban semmi rossz, ha valaki egyedül is szeretne lenni, ahogy az is elfogadható, ha végig együtt maradtok, de ezt dumáljátok meg előre, és ne ott derüljön ki, ha a barátnak egyedül kell este elmennie a Copacabanára bulizni.

6. Korán szerettek kelni vagy később? 

Semmi sem rontja el gyorsabban a nyaralást, mint két olyan utazó, akik nem értenek egyet abban, kinek, mennyi pihenésre van szüksége. Célszerű hozzánk hasonló életritmusú emberrel utazni, így nem lesz az, hogy mire te reggel felöltözöl, ő még a harmadik ébresztésre sem kelt fel.

7. Mi az, ami nem fér bele a nyaralásba?

Nincs azzal baj, ha nem bírod a tömeget vagy tengeribeteg vagy, netán inkább meghalsz, mintsem az egész napot egy múzeumban töltsd. Mindenképpen ismertetni kell a komfortzónánk határait utazótársunkkal, mielőtt megkezdenénk az utazást.

8. Mi a cél az utazással?

Ha a te célod a kikapcsolódás, a barátodé pedig a felfedezés, akkor jó eséllyel össze fogjátok rúgni a port. Kíméljétek meg magatokat ettől, és tárgyaljátok meg előre, ki és milyen céllal utazik. Onnantól kezdve minden kompromisszum kérdése!

Vegyétek végig ezt a 8 kérdést a barátnőddel, és már egy hatalmas lépéssel közelebb lesztek ahhoz, hogy nagyszerűen érezzétek magatokat, amit később öröm lesz újra meg újra felidézni.

Via