Junhong Cao pszichológus szerint, a wu wei módszer nemcsak az egyéni dolgainkban hasznos, hanem más emberekkel való közös munka során is. Segíthet a stressz és a szorongás leküzdésében, és nagyobb elégedettséget, és jó közérzetet biztosíthat így a céljaid, akár kétszer olyan gyorsan teljesülhetnek. 

Hagyd, hogy a dolgok történjenek!

Bulit tervezel, és szeretnéd, ha minden tökéletes lenne? Emlékeztető: Nincs befolyásod arra, hogy végül milyen lesz az este – nem tudhatod, hogyan érzik magukat az emberek, és vannak még bőven olyan dolgok, amelyeket nem tudsz befolyásolni. Mindig úgy utazol, hogy pontos terved van? Ez szuper, de tudnod kell, hogy biztosan kell majd improvizálnod.  El kell fogadnod, hogy nem irányíthatsz mindent, de annak a lehetősége adott, hogy minden helyzetből a lehető legtöbbet hozd ki.

Szeresd a tökéletlent!

A pontos elképzelések megölik a vágyakat. Nem olyan lett a torta amit rendeltél, amilyenre számítottál? Álmaid úticélja az életben nem is annyira tökéletes? A Tinderen szimpi pasi mégsem teljesen olyan, mint elképzelted, esetleg van egy idegesítő szokása? Nos, ez sajnos ilyen. El kell fogadnod, hogy a dolgok nem mindig 100%-osak, de ez nem azt jelenti, hogy rosszak. Csupán tökéletlenek. Az viszont szerethetőbb, mint hinnéd, ha nem állsz nekik ellen direkt. 

Figyeld a világot!

Persze, nem kell, hogy minden érdekeljen, ám nyitottnak kell lenned, mindemellett pedig ébernek. Vedd észre, hogy mik történnek körülötted. Vedd észre, ki hogyan áll hozzád, és hogyan viselkedik veled. Lehet, hogy a pasid már régóta jelez, hogy valami nem ok? A legjobb barátnődnek szüksége lenne rád? Szokd meg, hogy minden apróságot megfigyelsz, és hidd el, többet tudsz majd, mint valaha. 

via