2024 legtrendibbnek ígérkező parfümjeit összeszedtük már, de talán még érdekesebb, ha nem a márkákat vizsgáljuk, hanem a legnépszerűbbnek ígérkező összetevőket, azaz illatjegyeket. Ezekről a High Snobiety közölt egy válogatást, azt ígérve, hogy a következő 3 illatanyag nagy kedvenc lesz az új évben.

Nincs új a nap alatt, szóval comebackekről van most szó: ezek a jegyek régebben rendszeresen benne voltak parfümökben, de aztán kimentek a divatból. Most azonban Emma Vernon parfümszakértő szerint újra trendik lesznek, szóval ha kedveled a következő 3 illatot, akkor 2024 a te éved lesz! Emma Vernon egyébként népszerű tiktoker, az alábbi videóját talán már láttad is: eszerint tovább tart a parfümöd illata, ha egy kis (illattalan) testápolót teszel a bőrödre azután, hogy befújtad a bőrfelületet a parfümmel.

Na de nézzük akkor most 2024 nagy visszatérői közül a 3 legizgalmasabbat!

1. Levendula

A levendulaillatról valószínűleg a szekrényillatosítás jut eszedbe, vagy valami kézműves szappan, amit egy turistacsapdában sóztak rád, sőt, még fürdőszobai illatosítók, vécében használatos termékek is gyakran készülnek ezzel az illattal. Egy biztos: az utóbbi időben a parfümök elit világa kerülte a levendulát.

Ez 2024-ben azonban meg fog fordulni az előrejelzések szerint. Az előrejelzések persze azon alapulnak, hogy idén meglepő népszerűségnek indult néhány levendulás illat, így ennek a jegynek a valódi reneszánszát hozza majd el minden bizonnyal az új év. Ott van például a Le Labo márka, ők nemrég állították össze a Lavande 31 illatot, aminek a szívében pontosan a levendula van. Ezt illusztrálja az alábbi poszt.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by LE LABO Fragrances (@lelabofragrances)

2. Méz

A méz, illetve a méhviasz illata igen sokarcú. Lehet egyrészt édeskés, szirupos, de kontextustól és elkészítéstől függően van, hogy inkább a virágokra, virágporra emlékeztető jegyek emelkednek ki belőle. Korábban például a Diortól a Poison is használta ezt az illatot, de úgy tűnik, az igazi nagy visszatérés 2024-re esedékes.

Az egyik megbízható jele annak, hogy küszöbön a mézillat-comeback, a következő: Beyoncé, a Beyhive, azaz a méhkas királynője is egy mézes jegyeket tartalmazó parfümmel jelentkezett idén, ez volt a Cé Noir.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Toyoncé 👸🏾🐝🪩 (Toya) (@iwannabeyme)

3. Őszibarack

Ha pedig a gyümölcsös illatokat kedveled, akkor az őszibarack lesz a kedvenced 2024-ben! A fene tudja, hogy mennyire van hatással egymásra a vizuális design és a parfümök világa, de Emma Vernon említi mindenesetre, hogy a Pantene szerint az év színe jövőre a Peach Fuzz lesz, ami szintén hozzájárul ahhoz, hogy ez a gyümölcs comebackeljen egy nagyot hamarosan.

Ez az illat visszahozza a régi Hollywood csillogását, de közben természetes, üde és roppant nőies is. Az új barackkorszak első hírnökei között van az A Fleur de Pêche a L'Artisantól, és biztosra vehető, hogy az úttörőket még rengeteg jobbnál jobb barackos parfüm követi majd 2024-ben!

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by L'Artisan Parfumeur (@lartisanparfumeur)

Via