Az alapozó felvitele egyáltalán nem egyszerű feladat. Tele van buktatókkal, rengeteg mindent el lehet rontani. Mutatjuk, hogy mire figyelj!

Nem készíted elő a bőrt

Az alapozót csupán a csupasz bőre felvinni, nem feltétlenül jó ötlet. Fontos, hogy mindig használj alá primert, vagy hidratáló krémet, mert nélküle egyszerűen nem úgy működik, ahogyan elképzeled.

Ha ezt kihagyod, az eredmény gyakran foltos, nem terül jól rá a bőrre, és sokkal hamarabb el is csúszik, az anyag elmozdul.

Természetesen ügyelned kell itt is a mennyiségre, ne vidd túlzásba, egy borsónyi bőven elég. Ugyanis ha túlhidratálod, akkor nem tud az alapba belekapaszkodni a krém, és ugyanúgy csúszás lesz az eredménye.

Rossz eszközök

Mindig kézzel kened fel az alapozót az idő szűkössége miatt? Alapvetően ezzel nem lenne probléma, de attól függ, milyen krémet használsz. Amikor megveszed az alapozódat, próbáld ki a kezedet, az ecsetet, a beautyblender-t, a szivacsot, és nézd meg, hogy melyikkel működik a legjobban. Már most elárulhatjuk, teljesen más eredményeket tapasztalsz majd attól függően, hogy mivel viszed fel. Ha először ecsettel viszed fel az eredményt, de úgy érzed, hogy nem működik jól a termék így, akkor dolgozd át egy beautyblender-rel a második körben. Hidd el, látványos lesz a változás.

Nem ismered a bőrtípusodat

Ha túl száraz bőröd van, akkor hiába tetszik a mattító alapozó, nem ez lesz a legjobb választás. Egyrészt, tovább rontja a bőröd állapotát, másrészt pedig nagyon szabálytalan, felültextúrált lesz az eredmény. A zsíros bőrre viszont tökéletesek a mattító, erősen fedő termékek, ezek ugyanis elfedik a pattanásokat, az elszíneződéseket, és sokkal hosszabb ideig mattá teszik a bőrt. Ezzel ellentétben, a száraz bőrre a könnyebb formulák, és dewy finish alapozók nyújtják a legjobb lehetőséget. Ez persze nem azt jelenti, hogy a száraz bőrűek nem viselhetnek nagy fedőképességű termékeket, de lehet jobban járnak, ha termékeket keverik, vegyítik. Akár a mattító alapozót hígítják fel hidratálókrémmel.

via