A jó parfüm, szinte része lesz a személyiségnek és ugyanolyan stílusjeggyé válik, mint az öltözködés. Ezért is fontos, hogy gondosan válaszd ki azt az illatot, ami leginkább illik hozzád. Ha ezekre figyelsz, biztosan megtalálod az igazit. 

Kezdd az illatcsaládokkal


Egy-egy parfüm több illatcsalád jegyeit is viselheti, de ha tudod, hogy alapvetően milyen illatjegyek vonzanak, akkor gyorsan leszűkítheted a keresést.
A virágos illatok általában nőiesebbek és érettebbek, a fűszeres illatok melegebbek izgalmasabbak, a fás illatok gyakran földszerűek és férfiasak, a friss parfümök pedig citrusosak és könnyedebbek.

Teszteld magadon

A parfümök mindenkin másképp illatoznak, így sosem az számít, hogy egy parfüm milyen a tesztpapíron, hanem az, hogy milyen rajtad. Mielőtt megveszel egy parfümöt, próbálj ki egy mintát vagy fújd magadra és figyeld, milyenné alakul rajtad. Engedd meg magadnak, hogy egy kicsit együtt élj egy új illattal. 

Amivel önmagad lehetsz

Gondold át, hogyan szeretnéd érezni magad az illatodtól. Szexinek? Elegánsnak? 
Amikor magadra fújod a parfümöt, ne csak azt érezd, hogy milyen az illat, hanem azt is, hogy segít-e abban, aki szeretnél lenni általa. 

Mennyire tartós?


Amikor épp a számodra legmegfelelőbb illatot keresed, azt is gondold át, mennyire tartós parfümöt szeretnél. Az eau de parfume, az eau de toilette elnevezések az illat koncentrációjára utalnak, ami meghatározza a parfüm tartósságát és persze  az árát  is. 

Illatvilágot válassz

Az illat trendek is változnak, de vannak olyan alap illatok, amik időtállóak. Ezért fontos,  hogy ne feltétlenül parfüm márkát válassz, hanem olyan illatvilágot, amit akár több parfümben is megtalálhatsz és szinte bármelyiket sajátodnak érzed. 


Via