Lehet, hogy elsőre ijesztőnek tűnik, de az ajakfeltöltés után csomók és dudorok igencsak gyakoriak, legtöbb esetben pedig semmi kórosra nem utalnak. Jó hír, hogy a kezdeti duzzanat egy kis gyengéd masszázzsal hatékonyan kezelhető. Máris mutatjuk, mit kell tenned. 

Türelem 

Ha ajafeltöltésen jártál, akkor a szakember biztosan felvilágosított róla, hogy milyen tünetek jelentkezhetnek az eljárás után. Viszont, ha még mindig parázol a csomók miatt, akkor most mi is megerősítünk benne, ez teljesen normális. A kezelés után mindenképpen várj pár napot, ugyanis ezek a kis dudorok jó eséllyel 5-7 nap alatt teljesen felszívódnak. Ha ez mégsem történik meg, akkor enyhe masszázzsal rásegíthetsz a dologra. Viszont azt az 5-7 napot mindneképpen várd meg, máskülönben csank ronthatsz a helyzetet. Gondolj csak bele, egy injekció segítségével fecskendeztek töltőanyagot az ajkaidba, ez kvázi egy trauma, ami után időt kell hagyni a regenerálódásra. Az egy hét elteltével azonban enyhe masszázzsal rásegíthetsz a gyógyulásra, mutatjuk, hogyan csináld. 

A masszázs 

Először is alaposan moss kezet, majd fogj egy tiszta törölközőt és készíts vele meleg borogatást. Tedd a meleg kendőt az ajkaidra és tartsd ott kb. 2 percig, hogy felmelegítsd a területet a masszázs előtt. Ezután helyezd a hüvelykujjad a szádba és kezd el az ajkaidon lévő dudorokat enyhe, körkörös mozdulatokkal 2-3 percig masszírozni. A masszázst egy nap akár 2-3 alkalommal is megismételheted, amíg a csomók teljesen el nem tűnnek, az ajkaid pedig simák és egyneletesek nem lesznek. 

Ha nem tűnik el 

Az ajakfeltöltés után jelentkező csomók nagyjából 2-3 hét alatt teljesen eltűnnek, azonban, ha ez mégsem történik meg, akkor feltétlenül konzultálj a szakemberrel, aki az eljárást végezte, végső soron pedig fordulj orvoshoz. 

(via)