A helyes láb borotválás kapcsán már adtunk pár tippet, sőt valószínűleg a bőrradírozást is említettük, de most részletesen elmondjuk, mit is kell tudnod erről a fontos a lépésről. 

Borotválkozás előtt vagy után érdemes radírozni? 

Nos, borotválkozás előtt mindenképpben. A szakértők szerint ugyanis a hámlasztásnak köszönhetően a borotva hatékonysága is növekszik, hiszen kvázi nem fognak megakadni a pengék az elhalt hámsejtekben, arról pedig már nem is beszélve, hogy így az esetleges sérülések is elkerülhetők. Gondolj csak bele, mennyire fájdalmas tud lenni, ha megvágod magad a borotvával. Ennek pedig gyanúsan az lehet az oka, hogy nem radíroztad le előtte a bőröd és távolítottad el az elhalt hámsejteket. Szóval ezt a lépést semmiképpen se hagyd ki, már csak azért se, mert így a végén biztos, hogy simább és puhább lesz majd a bőröd és nagy eséllyel a benőtt szőrszálakkal sem kell majd bajlódnod. Borotválás után nem kell radírozni, de hidratálókrémet viszont célszerű bevetni, szintén a bársonyosabb hatás érdekében. 

Mi a helyzet a gyantázással? 

Ha te a borotva helyett a gyantára esküszöl az is tök oké, azonban fontos tudnod, hogy a bőrradírozás ebben az esetben is jó ötlet. Mivel a gyantázás egy egész más eljárás, jó ötlet lehet egy nappal előtte leradíroznod a bőrödet. Természetsen gyantázás után is fontos a hidratálás, szóval erről a lépésről se feledkezz meg.

(via)