A haj meghatározza az arc karakterét, ezért is nagyon fontos, hogy szép, ápolt és fényes legyen, főleg akkor, ha hosszú loboncról van szó.

Bármit megteszünk érte

A gyönyörű hajért általában mindent megtesz egy nő, a balzsamoktól a legvadabb hajpakolásokig sok dolgot kipróbálunk. Egyik ilyen, a kicsit vad, de hatásos pakolás, a tojásos hajmaszk. Igaz nem hangzik jól, és igen, az állaga is fura lesz, amikor a hajadra kened, de a hatása miatt megéri kipróbálni. Ettől ugyanis erősek, fényesek és rugalmasak lesznek a hajszálak.

Több módon is használhatod

A tojásos maszkokat többféle módon is elkészítheted, használhatod külön is a fehérjét és a sárgáját, de akár egész tojásokat is tehetsz a hajpakolásba.


Csak a sárgája

Ha csak a sárgáját szeretnéd a hajadra tenni, akkor a legegyszerűbb, ha 2 tojássárgáját krémesre keversz egy 1 citrom levével és ezt  finoman belemasszírozod a hajadba, majd 20-30 perc után alaposan lemosod. Rakhatsz hozzá egy kis avokádót vagy akár olívaolajat is, ártani biztosan nem fog a hajadnak. Ezt hetente egyszer érdemes használni. 


Csak a fehérje


A fehérjét almaecettel és mézzel érdemes keverned a tökéletes hatáshoz, 3 tojásfehérjéhez egy-egy kanállal adj a másik két összetevőből. Oszlasd el a hajon, majd 15-20 perc után mosd le. Ehhez a pakoláshoz banánt adhatsz kiegészítésül.


Egész tojás

A kókuszzsír és az egész tojás keverékével sem ártasz a hajadnak, sőt. Itt arra érdemes figyelni, hogy a kókuszzsír ne maradjon csomós, hanem sima masszát készíts a tojásokkal. Ezt a keveréket akár 30 percig is a hajadon hagyhatod, majd először sima vízzel mosd át a tincseket, csak ezután használj sampont. 


Ezért használ 

Arra, hogy a tojás miért tesz ennyire jót a hajnak, van tudományos magyarázat is. Rendkívül gazdag fehérjékben, vitaminokban és ásványi anyagokban, amelyek elengedhetetlenek az egészséges hajnövekedéshez. A tojássárgája például biotint tartalmaz, amely bizonyítottan erősíti a hajat és megakadályozza a töredezést. A tojásfehérje a sérült haj helyreállításában, a sárgája és az abban lévő zsír pedig a haj hidratálásában segít.

Via