Egy beauty szakértő felsorolta azokat a hibákat, amiket a legtöbb csajszi elkövet, viszont fixen károsítja a hajat. Talán nem is gondoltad volna, hogy ez a pár, lényegtelennek tűnő részlet, mennyire befolyásolja a hajkoronád állapotát, pedig a helyzet az, hogy borzasztóan romolhat a tincseid minősége, ha ezeket a bakikat rendszeresen elköveted. A @yourbesthair nevű TikTok felhasználó egy videójában osztotta meg a követőkkel azokat a fűbenjáró bűnöket, amiket soha, de tényleg soha nem szabadna elkövetned, ezek a szokások ugyanis ártalmasabbak, mint gondolnád. 

Vizes hajjal soha

A szakértő a felvételen elmondta, az első hiba, amit nagyon sokan elkövetnek, hogy vizes hajjal fekszenek le aludni. Állítása szerint azonban elalvás előtt KÖTELEZŐ hajat szárítani. 

Tisztában vagyok vele, hogy egy hosszú munkanap után, semmi kedved még a hajszárítással bibelődni, de hidd el, hogy a tincseid meg fogják hálálni, ha rájuk szánod még azt a plusz 5-10 percet. 

Persze jogosan merülhet fel benned a kérdés, miért ennyire borzasztó, ha vizes hajjal bújsz ágyba: nos, a helyzet az, hogy a nedves környezet remek táptalaj a baktériumoknak, így kialakulhat fejbőr-irritáció, de nem kizárt, hogy az arcod is kiütéses lesz. Arról pedig már nem is beszélve, hogy ilyenkor haj könnyebben gumbancolódik, reggel pedig kész rémálom lesz kifésülni. 

Csak semmi copf

Sokan hajlamosak arra, hogy éjszakára is copfban hagyják a hajukat, sőt vannak akik ugyanolyan szorosan fogják össze a tincseiket, mint napközben. Nos, ez egy igencsak rossz ötlet, éjszakára ugyanis célszerű a lazább viselet mellett letenned a voksodat. 

A túl szoros frizurák, úgy mint  a lófarok vagy a konty kerülendők, ugyanis, ha minden éjjel így hagyod a hajad, akkor előfordulhat, hogy foltokban hullani fog rövid időn belül. 

– magyarázta a szakember, aki a 150 000 követőjét igyekszik arra ösztönözni, hogy kizárólag kibontott, laza fürtökkel hajtsák álomra a fejüket. 

@yourbesthair It is crucial to take care of our hair while going to bed and avoid certain practices. Hairstyles that are too tight, such as ponytails or buns, should be avoided as they can cause traction alopecia if worn for an extended period of time. Sleeping with wet hair can result in moisture absorption by pillows and bedding, leading to a potentially harmful environment for the scalp and face. Using hair ties to secure hair tightly can cause creases and dents, making it appear unattractive the next day. Instead, scrunchies made of fabric are a more gentle option that prevents hair breakage. Hair being left down during sleep can result in it being unintentionally pulled and rubbed, leading to frizzy and damaged hair. #haircare #sleep #bedtime #protectivehairstyles #hair #hairtok #beautytok ♬ Pussycat Dolls Buttons Showmusik Remix - Showmusik

Vizes hajjal fésülködni sem kellene 

Igen, igen tudjuk, amikor kilépsz a zuhany alól azonnal késztetést érzel arra, hogy a megfésüld a hajad. Pedig ezt sem kellene, ugyanis a kefe feszes húzása meggyengítheti a hajszálakat, amik így idővel töredezni kezdenek. 

A TikTok felhasználó videója alá egyébként számos komment érkezett, melyben sokan elismerték, hogy rendre elkövetik a felsorolt hibákat. Mi azonban bízunk benne, hogy a tanulságos felvétel sokak szemét felnyitotta ezen a téren, hiszen gondolj csak bele: a hajad szinte az első dolog, amit észrevesznek rajtad mások, éppen ezért elengedhetetlen, hogy alaposan és megfelelően ápold a kifogástalan állapot érdekében. 

(via)