Felrobbant a TikTok, amióta ezrek kezdték ezzel ápolni a hajukat, majd az látványosan nőni kezdett. De mi ez a csoda hajnövesztő szer? 

Mindenki a rozmaringot akarja most

A TikTok szerint a friss rozmaring a hosszú és erős tincsek garanciája. Na de miért is érdemes kipróbálni?

A friss rozmaringvíz nemcsak serkenti a hajnövekedést, de erősebbé teszi a tincseket is. A TikTokon most tömegesen főzik ezt a nem mindennapi keveréket, éppen ezért mi is utánajártunk, tényleg azt adja-e , amit az influenszerek szerint ígér. 

Miért jó a rozmaring?

A rozmaring tápanyagokkal és antioxidánsokkal teli növény, tartalmaz B-vitamin komplexet, A-vitamint, C-vitamint, valamint vasat, cinket, magnéziumot, és kalciumot is. Úgyhogy vége a hiedelemnek, nem csupán a krumplit ízesítik vele, sokan inkább a hajukra kenik, vagy gyógynövényként hasznosítják.

Nem csoda, hiszen megakadályozza a hajhullást, a hajszálak idő előtti öregedését, és serkenti a hajnövekedést is. Ha pedig ez nem lenne elég, erősíti a haj baktériumölő hatását is.

Hogyan készíts rozmaringvizet a hajadra?

Először is forralj fel néhány ág friss, vagy szárított rozmaringot vízben vagy serpenyőben, és hagyd forrni kb. 15 percig. Utána üvegbe töltve hagyd kihűlni, majd még 1 órát hűtsd a hűtőben!

Ezután öntsd a vizet a rozmaring nélkül egy spray-s, fújókás palackba, és permetezd a fejbőrödre. Masszírozd bele a hajtöveidbe, majd ezt hetente 2x ismételd meg 6 héten át.

via