Vannak, akik nem is gondolnák, hogy mekkora hatással vannak a hormonok a hajnövekedésre, és a frizura egészségére. A fogamzásgátlóban található hormonokat megérzi a szervezet, egyes nőknél pedig akár dúsabb frizurát is okozhatnak. 

Így hat a fogamzásgátló a hajra 

A tablettákban található hormonok, mint például az ösztrogén, befolyásolja a hajnövekedést. Éppen ezért egyes nőknél a fogamzásgátló tabletta elkezdése, vagy az abbahagyási hajhullást okozhat. Más esetekben pedig akár dúsabb hajat eredményezhet. A szakértők szerint ezt akkor történik, amikor a háttérben PCOS áll.

Tényleg hasznos a fogamzásgátló? 

Sokan megfigyelték, hogy a tabletta miatt csökkent a hajhullás, ezért ez új trend indult el. A módszer lényege, hogy a nők összetörik a fogamzásgátlójukat, majd ezt belekeverik a samponjukba. Egyre többen próbálják ki a trendet, annak ellenére, hogy nincs tudományos bizonyítéka a dolognak. 

A szakértők szerint a fogamzásgátló tablettákat nem úgy tervezték, hogy a bőrön keresztül felszívódjanak. Ezért nem javasolják senkinek, hogy ezzel kísérletezzen. Azt tanácsolják, hogy mindenki rendeltetésszerűen használja a tablettákat. 


Via