Ma már százával bukkanak elő a különböző samponok, balzsamok, pakolások és hajkúrák, amiktől mesés hajzuhatagot várnak a nők. Ezeknek közül némelyik remekül működik, a többségről azonban ez sajnos nem mondható el, mert nem nyújtják a eredményeket. A következő vitaminok hajnövesztést serkentő hatását azonban klinikai tesztek ezrei bizonyítják, ezért 100%-ig hatásosak! Ha tehát szép, hosszú, egészséges hajra vágysz, ideje beraktározni a következő vitaminokból!

B12-vitamin 

A legtöbb esetben (tehát, amikor nincs negatív egészségügyi tényező) hatásosan megállíthatja, de legalábbis csökkenti a hajhullás mértékét. Ez azért jó, mert így fésülködéskor kevesebb hajszálad fog kihullani, az új hajhagymák pedig utolérik növésben a régieket!

B7-vitamin

A vitamin, amitől gomba módjára nő a haj. Ráadásul nemcsak nő, hanem fényes, erős és ellenálló is lesz, ami a körmeid és a bőröd szépségére is kedvezően fog hatni. Ha csak egy vitamint szeretnél szedni a hajnövesztésre és nem gondolkodsz multivitaminokban, válaszd ezt! 

C-vitamin

Az immunerősítő C-vitamin megszabadít a szervezetedben lévő gyulladásoktól, segítségével pedig könnyebben szívódik fel a testedben a többi ásványi anyag és vitamin is. Ez azt jelenti, hogy a ha ezt a vitamint szeded, tuti biztosan eljut minden tápanyag a fejbőrödbe, közvetlenül a hajhagymákba! 

KOLLAGÉN

Nemcsak a ránctalanításban és a bőrfeszesítésben használják a kollagént! Laikusok közül kevesen tudják, de a kollagén valójában egy fehérje, az emberi szervezet „ragasztója”, amiből a hajszálak épülnek fel. Ha kevés van belőle, törik a haj, ha sok, akkor gyönyörű, fényes és hosszú lesz! Legjobban a C-vitaminnal együtt hasznosul a szervezetben.

A-VITAMIN

A hajhagymák a testünk leggyorsabban növekedő szőrtüszői közé tartoznak, ezért ha valami gond van, az a hajunknál mutatkozik meg először. Az A-vitaminra érdemes úgy tekinteni, mint egy értékes szuperbenzinre, amitől gyorsan megy és szépen repeszt az autód. Illetve a hajad. Hidratál, erősít, véd, növeszt, ápol stb; tehát igazi több az egyben vitamin!

VAS

A kevés és/vagy száraz, töredezett hajjal, valamint a hajhullással rendelkezők vérképe szinte mindig kimutatott egy dolog: azt, hogy kevés a szervezetünkben lévő vas mennyisége. Erre tehát nem árt figyelni. Ha az átlagosnál több hajszál ragad a fésődre, igyál meg egy-egy vasas pezsgőtablettás italt, két héten belül változni fog a dolog! 

cINK

Csakúgy, mint a vas, a cink is nélkülözhetetlen, ha egészséges hajról van szó. Hiányával hajhullás, hajtörés és száraz tincsek jelenhetnek meg, ezért érdemes ügyelni arra, hogy a multivitaminos tablettád összetevőiben szerepeljen a cink.

D-VITAMIN

Bár a hajnövekedést serkentő hatásosságára nincs bizonyíték, arra van, hogy hiányától nagyon is hullhat a haj. Ha tehát először vissza szeretnéd állítani a hajad az eredeti állapotába és nem az őrült növesztésre koncentrálni, első lépésként mindenképpen szedj D-vitamint!

Fontos!
A felsorolt vitaminok szedése előtt mindenképpen kérd ki az orvosod/gyógyszerészed véleményét. A hajhullás oka nem(csak) vitaminhiány, hanem más egészségügyi probléma lehet, amit a legegyszerűbben egy teljeskörű vérképpel lehet kiszűrni.

Via