A hajhullás nem csak a megjelenésre van hatással, hanem stresszt is okozhaz, ez pedig befolyásolhatja az önbizalmad. A hajhullás pedig sajnos sokak életét megkeseríti, szóval, ha te is küzdesz vele, akkor most a legjobb helyen jársz, hiszen van néhány tipp és trükk, amiknek a segítségével hatékonyan állíthatod meg. Ezeket szedtük most neked össze. 

Extra fehérje 

A megfelelő fehérje bevitel az egészséged szempontjából nagyon fontos, éppen ezért simán elképzelhető, hogy ha nem viszel be eleget, akkor az  hajhulláshoz vezet. Különösen érdemes a fehérjepótlásra figyelned, ha vegán vagy vegetáriuánus vagy, hiszen ebben az esetbe a húsokból származó fehérjét te nem viszed be. A szakértők szerint egy egészséges felnőttnek napi szinten 40-60 gramm fehérjére van szüksége, ezt pedig akár italok formájában (fehérjeporok) is biztosíthatod a szervezeted számára. 

Vitaminok

Ha hajhullás már jó ideje nehézséget okoz a számodra, akkor érdemes lehet elmenned egy laborvizsgálatra, ott ugyanis hamar kiderülthet, hogy küzdesz-e valamiféle vitaminhiánnyal. Bizonyos vitaminok, úgy mint az A-, B-, C-, D-, E-vitamin, a cink és a vas befolyásolhatják a hajnövekedést, ha pedig ezekből nincs elég a szervezetedben, akkor nem kizárt, hogy hullani kezd a hajad. 

Mediterrán diéta 

Az elmúlt évek egyik legnépszerűbb diétája a mediterrán diéta, ráadásul okkal, mert talán az egyik legmegengedőbb alternatíváról van szó. A mediterrán diétában ugyanis gyakorlatilag mindent lehet enni, de különösen előnyben részesíti a gyümölcsöket, zöldségéket és a fehérjében dús tápanyagokat. A mediterrán diéta valójában nem is hasonlítható össze más, egyéb divatos diétákkal, ez inkább egy életforma, melynek kialakítása pozitív hatással lehet a testedre, végső soron pedig a hajad állapotára is. 

Hajhullás elleni készítmények 

Mondjuk ez szorosan kapcsolódik a vitaminok témaköréhez, hiszen ezek a készítmények általában komplexen tartalmazzák azokat a vitaminokat, melyek hozzájárulnak az egészség hajkoronához. Ezeket a termékeket beszerezheted gyógyszertárban is akár, hiszen vény nélkül kaphatók, de általában drogériákban is fellelhető. 

A fejbőr megfelelő ápolása 

Talán nem is gondoltad volna, de a fejbőr állapota különösen nagy hatással van arra, hogy milyen a hajad egészséges. Ha folyamatosan extra igénybevételnek vannak kitéve a tincseid, úgy mint hőkezelés vagy szőkítés, akkor nem kizárt, hogy végül hullani fog a hajad. Sőt, az sem tesz jót a fejbőrödnek, ha állandóan lófarokba kötve hordod a hajad. Szóval igyekezz ezeket kerülni, jellemzően inkább hord kibontva a hajad, a hajmosáshoz pedig válassz olyan termékeket, melyek táplálják a fürtjeid és a fejbőröd. 

(via)