Számos teória kering körülötte, ám most igyekszünk neked megválaszolni, hányszor is kellene hajat mosnod egy héten. 

Érdekes kérdés

A hajmosás kérdése igencsak furfangos, ugyanis nincs konkrét szám arra vonatkozóan, hogy akkor egy adott héten hányszor is kellene víz alá tenned a fürtjeidet. Akadnak, akik szerint a heti egy bőven elég, míg mások 2-3 alkalommal is megmossák a hajukat egy héten. 

Több tényező 

Úgy, mint a szépségápolásban sok minden más, a hajmosás is sok mindentől függ. Nincs arra semmilyen írott vagy íratlan szabály, hogy akkor neked feltétlenül 2-3 naponta hajat kellene mosnod. Mindez ugyanis egyéni preferencia kérdése is, szóval, ha a te hajad simán bírja a 4-5 napot is, akkor nem kell előbb megmosnod azért, mert valahol azt olvastad 2-3 nap lenne az ideális. 

Nem kell túl gyakran mosni 

Sőt, nagyon fontos is, hogy ne moss túl gyakran hajat, mert, ha túlmosod, akkor eltávolítod a fejbőr természetes olajait is, amire viszont szükséged lenne. 

A haj típusa is lényeges 

A hajmosás szempontjából ráadásul a haj típusa is nagyon lényeges: figyelembe kell venni a hajad szerkezetét, aktuális állapotát, de még a környezeti tényezőket is. Kevin Mancuso ,a Nexxus fodrásza szerint például, ha ha szennyezetebb városban élsz, akkor valószínűleg gyakrabban kell hajat mosnod. Ha zsírosodásra hajlamos a hajad, akkor neked érdemes lehet kétnaponta megtisztítani, de ha mondjuk nagyon göndör, akkor nem igazán prakikus a túl gyakori hajmosás mellett voksolni. 

Heti egy

Heti egy alkalommal amúgy  higiéniai okoknál fogva is szükséges lehet hajat mosni, így, ha tényleg szeretnél egy konkrét számot, akkor a heti egy az tuti. Persze még egyszer hangsúlyozzuk, mindez a te egyéni igényeid függvénye is, szóval saját magadhoz igazítsd a hajmosást, ne ahhoz, mit mondanak mások.

(via)