Évek óta népszerűnek számít a holland hajfonás, ami nem csupán nagyon mutatós, de a hajmosást is eltolhatod vele pár nappal. Elsőre bonyolultnak tűnhet az elkészítése, de nem kell aggódnod, ha egyszer megtanulod a technikát, utána soha többé nem lesz vele gondod! 

Holland hajfonás egyszerűen 

A fonott hajak továbbra is nagyon népszerűek, hiszen viszonylag könnyen elkészülnek, és nincs szükség hozzájuk semmire. Nagy előnyük, hogy a fonásnak köszönhetően zavartalanul sportolhatsz, kirándulhatsz, igazából bármit csinálhatsz. 

A holland hajfonás valójában olyan, mint a parkettafonás, csak a fordítottja. Ebben az esetben nem felül, hanem alul kell keresztezni a tincseket. Szóval, ha a parkettában profi vagy, akkor a holland fonás sem fog gondot okozni. 

A hajfonást úgy a legegyszerűbb elkészíteni, ha elsőként két részre választod a hajadat. Nem gond, ha nem frissek a tincseid, hiszen így kevésbé fognak csúszni. Miután a választékot elkészítetted, a fejtetőről kezd el fonást. A videón látható módon keresztezd az első három tincset, majd folyamatosan haladva fogj hozzá újabb és újabb tincseket. Ha elkészültél, akkor a hajad végét fond be, de akár hagyhatod kiengedve is. 

Elsőre bonyolultnak tűnhet a dolog, de kevés gyakorlással könnyedén elsajátíthatod a mozdulatokat. Ha már magabiztosan megy, akkor tovább variálhatod, készíthetsz egy hatalmas fonást, vagy akár csak a fejtetőn lévő tincseket is befonhatod.