A hajhullás sok nő életét megkeseríti, ám amikor elkezdenek fokozottan kihullani a szálak, a legtöbben csak a külső ápolásra gondolnak. Pedig ilyenkor érdemes átnézni az étkezést, a napirendet és megvizsgálni, hogy mi okozhatja

A rossz napirend hajhullást okozhat

Sokan elfelejtik, hogy az egészséges, dús haj nagyban függ az életmódtól. Befolyásolja a hajszálak egészségét, hogy mennyit alszol, mennyire vagy stresszes vagy éppen az, hogy mit eszel. Éppen ezért könnyedén előfordulhat, hogy a hajhullást például a rendszeresen elmulasztott reggeli okozza. 

Anabel Kingsley, a Philip Kingsley szakértője elárulta, hogy nagy hiba kihagyni a reggelit, a rossz szokás pedig a hajszálak egészségére is hatással van. 

Soha ne hagyd ki a reggelit, ha szép hajat szeretnél. Valójában ez a nap legfontosabb étkezése a haj szempontjából. A reggeli az első alkalom, hogy egy éjszakai böjt után alapvető tápanyagokkal lássuk el szervezetünket. Tápanyagok, például vitaminok, ásványi anyagok és a fehérjék létfontosságúak az egészséges hajnövekedéshez. A reggeli kihagyása megfoszthatja a hajhagymákat ezektől a tápanyagoktól, ami törékeny, fénytelen és élettelen hajhoz vezethet.

Persze az is fontos, hogy milyen fogással kezdjük a reggelt, a szakértő szerint érdemes gyümölcsöket, zöldségeket beiktatni reggel, de például a gabonafélék is hasznosak, és a sovány húsokról sem szabad elfeledkezni. A reggeli nem csupán a vitaminok miatt hasznos a hajnak, mivel az első étkezés képes csökkenteni a stresszszintet, ami szintén sokszor okoz hajhullást. 


Via