A hajhullás az egyik legutálatosabb dolog a világon: senki sem szereti látni, ha foltokban, csomókban, minden egyes fésülés után hullik a haja. Bár a hajhullásnak általában egészségügyi és hormonális okai vannak, a genetikának, valamint a hajmosási és a hajviselési szokásoknak is van beleszólása abba, mennyire ritkul a haj. A következőkben most kiderül, melyek azok a  frizurák, amik szinte 100%-ig hajhullást eredményeznek!

Ettől a frizurától csak még jobban hullani fog a hajad

A fodrászok már évek óta óva intenek a túlságosan szorosra fogott kontyoktól, hiszen bármilyen jól is néz ki, hihetetlenül megerőlteti a hajszálakat. A túl szoros hajgumizás kifeszíti és kihúzza a hajszálakat, amiknek a végeit aztán körbe-körbe tekeréssel alaposan meg elehet törni. 

Nem csoda hát, hogy ez az a frizura, amit a fodrászok egyáltalán nem ajánlanak viselésre, még a nyáron, a nagy kánikulában sem, hiába tűnik nagyon praktikusnak ez a hajviselet. Azonban nemcsak ez az egyetlen olyan frizura, ami hajhullást okoz!

Ne csak a kontyokat kerüld, hanem ezt a frizurát is!

Sajnos a szoros hajgumizás miatt a lófarkak és a copfok sem a legjobb választások: különösen, ha előtte még jó alaposan ki is fésülöd, valamint különböző hajápolási szerekkel le is fixálod a hajad. Hihetetlenül nagy károsodásnak teszed így ki a loboncodat, főleg, ha nemcsak heti egyszer-kétszer, hanem sok időn át, akár heteken-hónapokon át csak így viseled a hajad!

A kutatások szerint azok a nők, akik legalább két héten keresztül csak így viselik a hajukat, garantáltan több hajszálat veszítenek, mintha csak simán, lógva hordanák a hajukat; ha pedig ezeket a rossz hajviselési szokásaikat hosszútávon (+1 hónap) is megtartják, akkor akár foltos vagy csomós hajhullás is kialakulhat náluk.  Érdemes tehát a megfelelő hajviselésre figyelni, hiszen nemcsak az a fontos, hogy a frizura kényelmes és praktikus legyen, valamint szexis, dögösen mutasson, hanem, hogy a hajtincseidnek se ártson

Szavazás

Via