Ha imádod befonatni a hajad, akkor ez most neked szól. Eláruljuk ugyanis, hogyan lehet tartós fonott frizurád. Csupán pár nagyon egyszerű dolgot kell betartanod és tutira hetkig csodás lesz a hajfonásod. 

Védd a hajad éjszaka 

A hajad védelmének érdekében, ha szeretnéd, hogy fonataid hosszabb ideig tartósak maradjanak, akkor éjszakára lehetőség szerint csavarj a fejed köré selyemből vagy szaténból készült sálat. Ez egyébént akkor is fontos lenne, ha nincsenek befonva a tincseid, ekkor viszont fokozottan lényeges. A selyem és a szatén textúrája ugyanis megakadályozza, hogy a fonatok összekuszálódjanak, így azok szépek, egészségesek és frissek maradnak napokon, akár heteken át. 

Tarsd nedvesena fejbőröd 

Hetente legalább két-három alkalommal használj olyan kondícionálót, ami nem igényel öblítést. Ez segít megelőzni a haj kiszáradását, végső soron pedig így elkerülheted a töredezést, továbbá a hajad fényes és puha marad, a fonataid pedig csak úgy ragyognak majd. Ezen túlmenően reggelente érdemes bepermetezned a hajad természetes olajokkal: a kókuszolaj valamint a mandulaolajat tartalmazú vízbázisú olaj is remek választás erre a célra. 

Mosd meg a fonatokat 

Lehet, hogy furcsán fog hangzani, de a fonatokat érdemes bizonyos időközönként megmosni. Na, persze nagyon óvatosan, hogy ne essenek szét. Erre azért van szükség, mert a hajadon használt készítmények hosszútávon károsíthatják a tincseit, amennyiben nem kerülnek eltávolításra. 

+ 1: 8 hétnél tovább soha

A fonott haj csodás és a fenti trükkökkel hosszú hetekig megőrizheted a tartósságát, azonban fontos tudnod, hogy ennek is van egy élettartama. A szakértők javaslata szerint soha ne hagyd befonva a hajad 8 hétnél tovább, így ugyanis előfordulhatd, hogy a tincseid megtörned, ezzel pedig jelentős károkat tehetsz a hajadban, ami akár ki is hullhat. Szóval tartósság ide vagy oda, 8 hét elteltével feltétlen bontsd ki a fonatokat. 

(via)