A nők többsége dús, egészséges frizurát szeretne, de ez sajnos nem olyan egyszerű. Senki sem választhatja meg a hajtípusát, így vannak, akiknek kifejezetten vékony szálú a hajuk, ami megnehezítheti a mindennapokat. Ám megfelelő hajvágással és persze formázással elkerülheted a lapos hatást. 

Így lesz dúsabb hatású a vékony szálú haj

Számos alkalommal hangsúlyozták már a fodrászok, hogy a vékony szálú haj másfajta ápolást igényel. Ez igaz a hajvágásra is, hiszen ajánlatos olyan fazont választani, ami optikailag megnöveli a volument. Ugyanez megjelenik a formázásnál, de az első és legfontosabb lépés, hogy olyan fazonra vágasd le a tincseid, ami megfelel a hajtípusodnak. 

Réteges vágás 

A réteges vágás amellett, hogy nagyon menő, praktikus is, főként vékony szálú haj esetén. Az eltérő hosszúságú tincsek már eleve többnek mutatják a hajtömeget, hullámosítás után pedig még dúsabb lesz a végeredmény. Bár nagyon csábító lehet a hosszú frizura, vékony szálú haj esetén nem ajánljuk, válassz inkább egy menő mulletet, vagy egy olyan vágást, ami kicsivel a vállad alatt végződik.

Strukturált rövid bob 

Az őszi szezonban nincs menőbb a bobnál, ami sok formában jelenik meg. A maxi bob mellett itt vannak a rövidebb verziók is, melyek még tovább növelik a vékony szálú haj volumenjét. A lényeg, hogy a fodrász ne egyenesre vágja a tincseid, legyenek hosszabb, rövidebb részek, ettől egyszerre válik izgalmassá és dússá a végeredmény.

Pixie 

Tudjuk a rövid haj elsőre nem annyira csábító, de, ha jobban belegondolsz, egy nagyon merész frizura. A pixie esetében a fodrász nagyon könnyen tud játszani az egyes rétegekkel, és nem is kell annyira nagyon rövidnek lennie. Másik előnye, hogy könnyű a formázása, így reggelente nem kell órákat töltened a tükör előtt. Ha bevállalod, az garantáltan magabiztossá tesz, amit mások is észre fognak venni. 


Via