Sokak szerint kényelmesebb kiengedett hajjal aludni, mert egy copf húzhatja a szálakat, és persze egy plusz kényelmetlenségi faktort ad, ahogyan ráfekszel. 

Kényelmes, de ártalmas

Ebben a kérdésben azonban nem a kényelem kellene, hogy döntsön, ez ugyanis már csak részletkérdés. Ha a hajad egészsége, a tincseid minősége a tét, akkor érdemes megfontolnod, hogy kiengedett hajjal térj nyugovóra. 

Jonathan Van Ness, a TikTok sztárfodrásza elmondta, hogy sokkal ártalmasabb a kiengedett hajjal való alvás, mint az elsőre gondolnánk. 

Ha kiengedett hajjal alszol, a hajad csapdába esik, méghozzá a testhőd és a párna közé. Ezért kelsz fel éjjelente azt érezve, hogy nagyon meleged van. Sőt, ezzel szinte olyan hatásnak teszed ki a hajadat, mintha vasalva lenne. 

Ezért annyira ártalmas

Azt is elárulta, hogy ez az éjszakai hőhatás nagyban befolyásolja a haj minőségét, ez az állandó igénybevétel felel többek között a hajvégek letöréséért. 

Éjjelente ilyen hatásnak teszed ki? Akkor ne csodálkozz, ha letörik. A tested melege, és a lepedőd súrlódása nem éppen hajbarát tényezők. 

Nyugi, van megoldás, hogy a hajaid éjjelente is védve legyenek a káros hatásoktól, és ilyenkor se romoljanak a szálak minőségei. 

Aludj egy laza kontyban vagy lófarokban. Ha pedig ennél is többet tennél, válassz selyem kispárnát, mert az a legjobb anyag a tincseknek. 

A kontynak köszönhetően pedig nemcsak a testhőtől marad távol a haj, de kevésbé gubancolódik majd, valamint fényesebb is marad. 

via