Shantania Beckford ma már népszerű beauty influencer, aki a legmenőbb sminkcuccokat teszteli és mutatja meg a követőknek, ám nem volt ez mindig így. 

Szegénységben nevelkedett a beauty influencer

A 29 éves jamaicai influencer nemrég arról vallott, hogy havi 13 ezer dollárt is megkeres azzal, hogy a Boots, a Superdrug, a Sephora és a Primark termékeit reklámozza. Nem mindig volt azonban ez így, mint kiderült, a beauty vloggernek nagyon nehéz sorsa volt, gyerekkorában még úgy tűnt, szegénységben kell majd leélnie az egész életét. 

Shantania gyerekkorában nem koncentrálhatott a tanulásra, ugyanis 12 évesen kezdett dolgozni, akkor raktárakat takarított. 14 évesen pedig már gyerekfelületet is vállalt, nem csupán azért, hogy egy kis plusz zsebpénzre tegyen szert, hanem hogy legyen mit enniük. 

18 évesen magára maradt, akkor édesanyja úgy döntött, hogy visszaköltözik Jamaicába, mert képtelenek voltak megélni az Egyesült Királyságban. Az influencer azonban nem tartott vele, úgy érezte, neki sikerülni fog helyt állnia itt is. 

Ekkor heti 45 órában egy hentesnél dolgozott, ebből fizette az 500 dolláros albérleti díjat. Ha pedig ez nem lenne elég, mellette egyetemre is járt. A kezdetekkor még nem volt saját albérlete, az első évben ismerősök és barátok kanapéján húzta meg magát, amíg nem sikerült talpraállnia. 

Hajléktalan lett, de nem adta fel az álmait

2013 januárjában hajléktalan lettem, hajléktalanszállókon éltem. Nagyon féltem, utáltam az életemet, mert nem éreztem magamat biztonságban. Végül 2014-ben tudtam egy lakásba költözni. Annyira boldog és hálás voltam, hogy végre talpraállhatok. Visszamentem dolgozni heti 5 napot, ki tudtam fizetni a lakbért, és még megtakarításom is lett. Ekkor jött az ötlet, hogy belevágjak a saját YouTube csatornámba. Imádtam ezeket a vlogokat nézni, úgyhogy én is akartam egyet. Összespóroltam egy profi kamerára, laptopra, lámpákra, és a YouTube-on megtanultam vágni is. 

A vlogger fél év alatt elérte a 10 000 követőt, mostanra pedig 314 000 feliratkozója van a YouTube-on, valamint az Instagramon 212 000.

via