Ha azon gondolkodsz, hogy kiszőkítetted a hajad, az nagyon szuper, ám mielőtt belevágsz, fontos, hogy tisztában legyél néhány alapvető dologgal. Ezeket szedtük most neked össze, hogy megkönnyítsük a dolgod. 

A megfelelő szakember kiválasztása

Ha rászántad magad, hogy na, most tutira kiszőkítetted a hajad, akkor nagyon lényeges, hogy tényleg olyan szakembert válassz, aki érti a dolgát. Tájékodózdj, olvass véleményeket, tapasztalatokat, ha ugyanis hozzá nem értő kezek alá kerülsz, annak katasztrofális vége is lehet. 

Legyél realista 

Sokan ott követik el a legnagyobb hibát, hogy szentül meg vannak róla győződve, már az első festés után olyan lesz a hajuk, mint, amit mondjuk a neten kinéztek. Ez sajnos nem minden esetben igaz, hiszen sok minden függ a hajad mostani színétől, állapotától, ráadásul, ha mondjuk sötétbarnából akarsz szőkére váltani, az bizony időbe telik. Szóval, ha szőkítésre adod a fejed, akkor legyél realista és kalkulád be, hogy talán 4-5 festés is kelleni fog a kívánt végeredmény eléréshez. 

A szőke haj nem olcsó

Ezt pedig értsd úgy, ahogy mondjuk. Nem csak maga a festés kerül pénzbe, hanem az utóápolás is. A szőke haj ugyanis speciális táplálást igényel, szóval, ha úgy döntesz erre a színre váltasz, akkor számolnod kell a hajad anyagi vonzatával is. Talán azt gondolod, hogy ez butaság, de hidd el, te sem akarod, hogy a hajad pikk-pakk sárgás árnyalatúra váltson csak azért, mert nem voltál hajlandó áldozni egy szuper hamvasító samponra. 

(via)